Autor:

Jablečný křen II.

Snadné
Ingredience
Jablka 3 kg
Křen 500 g
Cukr 200 g
Sůl  
Ocet 250 ml

Postup přípravy:

Křen s jablky pomeleme na masovém strojku nebo ustrouháme na robotu a smícháme s cukrem, solí a octem. Směs naplním do dobře vymytých skleniček a uzavřeme. Podáváme k vařenému masu nebo k uzenině.

Takto připravený jablečný křen vydrží několik týdnů bez sterilizace. Pokud připravujeme větší množství a na delší dobu můžeme krátce sterilovat 15 minut při 80 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
4.83 6 5 1

Komentáře k receptu: Jablečný křen II.

Komentáře

  1. Katka0501   05.01.2013 | 22:55 | reagovat |

    také děláme k ovaru, je to výborné.

  2. Věra Štroblová   04.11.2008 | 12:15 | reagovat |

    Tak jsem vykopala takový půlmetrový křen na zahradě a jdu slavnostně vyrábět něco na zimu :-)))) Doufám, že neoslepnu až budu strouhat. (opět něco s jablky, aby se to nepletlo)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web