Autor:

Jablečný křen II.

Snadné
Ingredience
Jablka 3 kg
Křen 500 g
Cukr 200 g
Sůl  
Ocet 250 ml

Postup přípravy:

Křen s jablky pomeleme na masovém strojku nebo ustrouháme na robotu a smícháme s cukrem, solí a octem. Směs naplním do dobře vymytých skleniček a uzavřeme. Podáváme k vařenému masu nebo k uzenině.

Takto připravený jablečný křen vydrží několik týdnů bez sterilizace. Pokud připravujeme větší množství a na delší dobu můžeme krátce sterilovat 15 minut při 80 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
4.83 6 5 1

Komentáře k receptu: Jablečný křen II.

Komentáře

  1. Katka0501   05.01.2013 | 22:55 | reagovat |

    také děláme k ovaru, je to výborné.

  2. Věra Štroblová   04.11.2008 | 12:15 | reagovat |

    Tak jsem vykopala takový půlmetrový křen na zahradě a jdu slavnostně vyrábět něco na zimu :-)))) Doufám, že neoslepnu až budu strouhat. (opět něco s jablky, aby se to nepletlo)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web