Autor:

Jablečný křen II.

Snadné
Ingredience
Jablka 3 kg
Křen 500 g
Cukr 200 g
Sůl  
Ocet 250 ml

Postup přípravy:

Křen s jablky pomeleme na masovém strojku nebo ustrouháme na robotu a smícháme s cukrem, solí a octem. Směs naplním do dobře vymytých skleniček a uzavřeme. Podáváme k vařenému masu nebo k uzenině.

Takto připravený jablečný křen vydrží několik týdnů bez sterilizace. Pokud připravujeme větší množství a na delší dobu můžeme krátce sterilovat 15 minut při 80 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1-
4.75 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 8x)

Komentáře k receptu: Jablečný křen II.

Komentáře

  1. Katka0501   05.01.2013 | 22:55 | reagovat | závadný

    také děláme k ovaru, je to výborné.

  2. Věra Štroblová   04.11.2008 | 12:15 | reagovat | závadný

    Tak jsem vykopala takový půlmetrový křen na zahradě a jdu slavnostně vyrábět něco na zimu :-)))) Doufám, že neoslepnu až budu strouhat. (opět něco s jablky, aby se to nepletlo)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web