Autor:

Jablečný koláč od Sněhurky

Střední
Těsto
Mouka 360 g
Tuk
Nízkotučný (Rama, Flora)
 
Máslo 90 g
Voda
8-10 lžic
10 lžíce
Sůl 1 špetka
Rozšlehané vejce
Na potření
 
Náplň
Jablka
Nakrájená a oloupaná
800 g
Cukr
50 - 120 g (podle odrůdy)
120 g
Voda
2 - 4 lžíce vody (dle šťavnatosti)
4 lžíce
Skořice
1,5 lžičky
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na půl hodiny do chladu. Poté z těsta oddělíme 1/3 a zbylé 2/3 vyválíme na tenkou placku. Tou vyložíme kulatý plech o průměru asi 25 cm. Jablka smícháme s vodou, cukrem a skořicí a hustě jimi poklademe vyválené těsto na plechu. Zbylou třetinu těsta vyválíme také na placku a překryjeme s ní jablka. Na okrajích plechu prsty přitlačíme těsto k sobě a přečnívající těsto okrájíme, opět vyválíme a vykrájíme z něj malými formičkami obrazcě, které lepíme na koláč. Nakonec vidličkou propíchneme vrchní část koláče a potřeme ho ušlehaným vejcem.

Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C 20 minut a potom stlumíme na 200 °C a pečeme asi 30minut dokud těsto nezrůžoví. Nakonec posypeme cukrem a při podávání můžeme postříkat šlehačkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Francouzský jablečný koláč s mandlemi Jak zpracovat bohatou jablečnou úrodu? Články z

Komentáře k receptu: Jablečný koláč od Sněhurky

Komentáře

  1. L.P.   17.11.2007 | 10:41 | reagovat |

    Mňamka...jako od bábinky

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web