Autor:

Husí prsa na calvadosu

170 minut PT0H170M
Obtížné
Porce: 6
Ingredience
Husí prsa
( každé o váze asi 1 kg, s kůží)
3 ks
Tymián 1/2 svazek
Kořenová zelenina 400 g
Cibule 1 ks
Jalovcové bobule 1 lžíce
Drůbeží vývar
(z husích kostí a odřezků)
1 l
Jablečná šťáva 250 ml
Calvados 5 lžíce
Jíška
(na zahuštění)
 
Sůl  
Pepř mletý  
K podávání
Červené zelí  
Knedlík  
Husí prsa na calvadosu

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Troubu předehřejte na 200 °C. Maso opláchněte a osušte. Z jedné strany trochu uvolněte kůži a vsuňte pod ni část nasekaných lístků tymiánu. Maso důkladně osolte a opepřete. Kůži několikrát propíchněte párátkem, aby se mohl vypékat tuk. Položte kůží nahoru do pekáče a pečte na druhé příčce odspoda asi 30 minut.

Kořenovou zeleninu dobře očistěte a nakrájejte na kousky, oloupanou cibuli na kostičky a obojí dejte do pekáče. Vsypte jalovčinky a pečte ještě hodinu, často podlévejte asi 3/4 litru vývaru. Maso vyjměte z pekáče a nechte přikryté stranou odpočívat. Výpek přeceďte přes síto do hrnce, nechte ustát a lžící seberte vrstvu sádla (to uchovejte na jiné použití, například na jíšku do polévky). Před podáváním ho pokrájejte na plátky. Do výpeku vmíchejte zbylý vývar, jablečnou šťávu a calvados. Povařte asi 5 minut, dochuťte solí, pepřem, zbylým tymiánem a případně zahustěte trochou jíšky.


Know-how

Nejste-li si příliš jisti s přípravou knedlíků, které ovšem ke klasickým pečením patří,
nebojte se použít starého triku našich babiček a připravenou hmotu uvařte v ubrousku. Těsto na knedlíky udělejte řidší, ubrousek (nebo bílou utěrku) napřed namočte do studené vody a vyždímejte. Vůbec nezáleží na tom, jak nedbale těsto přesunete na ubrousek, protože jakmile ho zabalíte, těsto i vytvarujete.

Na obou koncích ponechte trochu vůle a ubrousek dobře zavažte. Vložte do velkého kastrolu s vroucí mírně osolenou vodou a povařte 25 až 30 minut. Ještě horké opatrně rozvažte a knedlík propíchejte vidličkou, aby z něj vyšla pára. Místo ubrousku či utěrky můžete knedlík zabalit i do fólie na potraviny – nebojte se, nerozvaří se ani nepřilepí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)
Pečená kachna po savojsku Recept na víkend: Pečená kachna po savojsku Články z

Komentáře k receptu: Husí prsa na calvadosu

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web