Humrové ravioli dle Zdeňka Pohlreicha

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g hladká mouka
    • olivový olej kapka
    • 3
      ks žloutek
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo
    • 100
      g pórek
    • 50
      g smetana
    • 150
      g humr
    • 250
      g losos

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle zpěníme na kolečka nakrájený pórek, přidáme kousek másla, nakrájené maso z lososa, humra a přilijeme smetanu. Necháme zhoustnout. Ochutíme solí a pepřem. Necháme vychladit.
2
**Ravioli: **Z hladké mouky, oleje a žloutků vypracujeme těsto, které necháme odležet. Těsto vyválíme na tenké plátky, na půl plátu naznačíme tvořítkem tvary raviol. Do středu každého kolečka dáme náplň, okraje potřeme žloutkem a překryjeme druhým plátem těsta tak, abychom vytlačili vzduch. Okolo náplně stiskneme těsto k sobě a tvořítkem vykrojíme ravioli. Vaříme v osolené vodě cca 1 - 2 minuty.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. |

    19. 10. 2010 23:21

    To jo, ale ne pro naše (nezaměstnané) kasičky :-D

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    19. 10. 2010 12:26

    To si můžeš opravit sama ;-)

  • Ladia
    Ladia |

    19. 10. 2010 11:41

    Trošička určitě zbyde ;-)

  • Ladia
    Ladia |

    19. 10. 2010 11:40

    Prosím nejedná se o bezmasé jídlo, někdo mi to tam přišoupnul :-\

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    19. 10. 2010 11:31

    Aháá, to mi nedošlo, myslela jsem, že se náplň spotřebuje dovnitř :-\ :-$

  • Ladia
    Ladia |

    19. 10. 2010 11:14

    Jedla jsem u známých a měli to zalité zbytkem té rybí směsi (prohnanou ručním šlehačem). Parmazán by jistě taky šel. :-)

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    19. 10. 2010 10:21

    Ladienko, co s tím na talíři? Jen trochu parmezánu? Vypadá to dobře, jen místo humra budu muset zvolit něco levnějšího :-S :-(

  • Ladia
    Ladia |

    19. 10. 2010 09:38

    Zkuste, je to pochoutka pro mlsné jazýčky :-)