Hruškový mramorový koláč

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g máslo
    • 220
      g cukr
    • 4
      ks vejce
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 50
      g kakao
    • 3
      lžíce mléko
    • 1
      ks kompotované hrušky
    • 2
      lžíce pálenka Hruškovice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Změklé máslo ušleháme s 200 g cukru, poté postupně vmícháme 200 g cukru. Postupně zašleháme vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a zapracujeme do těsta. Odebereme 2/3 těsta a vmícháme do ní hruškovici. Dortovou formu vymažeme a vysypeme moukou, naplníme ji světlým těstem.
2
Kakao smícháme se zbylým cukrem a spolu s mlékem zapracujeme do zbylého těsta. Tmavé těsto nalejeme do světlého a špejlí lehce promícháme. Půlky hrušek položíme zaoblenou stranou směrem dolů na těsto. Nezatláčíme do těsta! Koláč pečeme asi hodinu při 170 °C na dolní liště trouby. Necháme vyhladnout, posypeme moučkovým cukrem.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Edita
    Edita |

    12. 3. 2007 21:55

    Je mi líto, možná jsem udělala něco špatně, ale koláč nikomu nechutnal. Byl i příliš suchý.

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    14. 7. 2006 12:13

    Mňam!

  • Aninka
    Aninka |

    14. 7. 2006 11:06

    To bude dobrý koláč.