Autor:

Hovězí plec s vinnou omáčkou

Střední
Ingredience
Hovězí plec 800 g
Sůl  
Pepř mletý  
Olej  
Vinná omáčka
Rostlinný olej 3 lžíce
Cibule 50 g
Kořenová zelenina 150 g
Cukr 50 g
Hovězí vývar 5 dl
Rajský protlak 100 g
Citronová kůra 1 lžička
Pomerančová kůra 1 lžička
Červené víno
dezertní
1 dl
Máslo
na zjemnění
20 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Špalíčky hovězího masa osolíme, opepříme a opečeme na oleji.

Jemně pokrájenou cibuli a nastrouhanou zeleninu osmahneme na oleji, přidáme protlak (chvilku orestujeme) a opečené maso. Zalijeme vývarem, ochutíme citronovou a pomerančovou kůrou a vaříme do změknutí masa. To pak vyndáme a omáčku propasírujeme, přidáme cukr. Vývar varem zredukujeme, pak zalijeme vínem, krátce povaříme a zjemníme máslem, popřípadě osolíme a opepříme.

Podáváme s petrželovým knedlíkem (děláme stejně jako houskový, ale do těsta přidáme víc housky a jemně nasekanou petrželku).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Burger s chobotnicí Originální recepty s mořskými plody Články z

Komentáře k receptu: Hovězí plec s vinnou omáčkou

Komentáře

  1. Slámová   25.01.2014 | 14:10 | reagovat |

    Recept je výtečný. Neměla jsem odvahu dát celé lžičky kůry a tak jsem dala od každé jen polovinu. Jsem pevně přesvědčená, že recept zopakuji při nejbližší vhodné příležitosti a všem příznivcům hovězího masa ho můžu jen doporučit.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web