Hlíva ústřičná v sýrovém těstíčku

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu

Nebyly přidány žádné ingredience.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hlívu nakrájíme na kousky o velikosti asi 1,5 x 1,5 cm.
2
Smícháme pivo, vejce, sýr, koření (pozor - koření Zlaté kuřea Gyros je slané, takže pak už nepřidávám sůl), mouku podle potřeby tak, aby těstíčko mělo hustotu asi jako na bramboráky a na hlívě drželo.
3
Kousky hlívy namáčíme do těstíčka a smažíme v rozpáleném oleji.
4
Podáváme s tatarkou, chlebem nebo bramborami. Místo hlívy lze použít i kuřecí prsa.
Zařazení: Pokrmy Z hub
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    12. 1. 2010 14:01

    Neměla jsem doma pivo, tak jsem dala do těstíčka bílé víno a bylo to taky vynikající. Určitě za 1.

  • Jana Andrlová
    Jana Andrlová |

    29. 1. 2007 11:44

    Takto upravená hlíva opravdu není tuhá. Je to asi tím smažením v oleji, protože pokud se jen vaří, tuhá je.

  • alena Otavová
    alena Otavová |

    24. 1. 2007 21:09

    Tento těstíčkový recept se dá použít na jakoukoliv zeleninu. Vždy je to báječné.Mám jen otázku k autorce, a to, jestli takto upravená hlíva není tuhá?

  • Jana Andrlová
    Jana Andrlová |

    4. 12. 2006 10:05

    Na uvedené množství těstíčka asi 20 dkg hlívy. Je to množství na 3 - 4 porce.

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    4. 12. 2006 08:19

    Dělala jsem v soboru k večeři a místo hlívy jsem použila bedly (měla jsem je v mrazáku, nechala jen mírně rozmrznout a pak pokračovala, dle receptu), bylo to výborné. Podávala jsem s chlebem a zapíjeli pivkem. Výborné, dávám za 1.

  • Anonym
    Anonym |

    1. 12. 2006 18:11

    U nás v obchodě prodávají chlazenou hlívu ústřičnou po 2 "hlavách".Recept je z jakého množství hlívy ústřičné jedné hlavy?!

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    1. 12. 2006 11:25

    Hlívu milujeme, určitě vyzkouším:-)