Hlávkový salát s rajčaty a okurkami

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks hlávkový salát
    • 3
      rajčata
    • 1
      okurka salátová
    • 2
      ks vařená vejce
    • 300
      ml kefír
    • 10
      g hořčice plnotučná
    • 30
      ml citronová šťáva
    • 10
      g cukr
    • 0,3
      lžička sůl
    • 40
      g rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V salátové míse rozšleháme citronovou šťávu s cukrem a solí. Do směsi přidáme hořčici a vidličkou rozdrcené žloutky. Postupně přidáváme olej a mícháme. Když je směs hladká a zhoustne, smícháme ji s kefírovým mlékem.
2
Hlávkový salát rozebereme na listy, opláchneme natrháme nebo nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata a na kolečka nakrájenou okurku.
3
Zlehka vše smícháme se zálivkou a povrch posypeme na kostičky nakájenými vaječnými bílky.

Komentáře k receptu

  • kačatko na rybniku
    kačatko na rybniku |

    28. 2. 2007 17:44

    zkusím...zílivka vypadá dobře