Hermelín plněný žampiony a pivní omáčkou

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Suroviny
    • 2
      ks hermelín
    • 400
      g čerstvé žampiony
    • 1
      hrst petrželka
    • 6
      lžíce mleté vlašské ořechy
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • olej
    • 1
      lžíce máslo
  • Na obalení
    • hladká mouka
    • vejce
    • strouhanka
  • Omáčka
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      dl pivo
    • 1
      lžíce petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na drobno nakrájenou menší cibuli, drobně nakrájené žampiony, posolíme a necháme dusit 5- 6 minut. Poté přidáme nasekanou petrželku a zahustíme mletými ořechy. Necháme vychladnout.
2
Během chladnutí si vezmeme hermelín, rozpůlíme ho a vydlabeme vnitřek kávovou lžičkou.
3
Poté naplníme PROCHLADLOU směsí hermelínové půlky. Obalíme v tomto pořadí hladká mouka, vejce a strouhanka a smažíme na rozpáleném oleji.
4
Po usmažení do rozehřátého másla vložíme vnitřek hermelínu necháme rozpustit přidáme na jemno nasekanou petržel a postupně přiléváme pivo, dokud není omáčka hladká. A jí budete mít hladkou MÁTE HOTOVO ;-).
5
Jako přílohu bych doporučovala nějaký salát, nebo jen zeleninovou oblohu, jelikož tento pokrm je velmi těžký, ale zato VYNIKAJÍCÍ :-)
Zařazení: Pokrmy Bezmasá jídla

Komentáře k receptu

  • Monika
    Monika |

    11. 3. 2013 21:57

    Vyzkoušela jsem a musím říct BOMBA!! Žampiony miluju na všechny způsoby.