Hejk na grilu

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      stroužek česnek 4-5
    • 0,5
      lžíce paprika - sladká
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 4
      lžíce rostlinný olej 3-4
    • 0,3
      ks kari
    • 0,3
      lžička zázvor
    • petrželová nať
    • šalvěj Pár lístků
    • meduňka Pár lístků
    • pepř mletý
    • hejk Vykuchaný, bez hlavy
    • 1
      lžička koření Orient
    • pažitka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Marináda: česnek, všechno koření, citrónovou šťávu a olej vhodíme do misky. Všechny bylinky drobně posekáme a přisypeme rovněž do misky. Vše řádně promícháme.Hejky řádně umyjeme a osušíme. Čajovou lžičkou plníme marinádou břišní dutinu Hejka (cca 2 lžičky marinády). Odložíme na podnos.
2
Pokud nám zbude nějaká marináda, lze Hejky potřít i zvenčí. Takto připravenou rybu odložíme alespoň na 2 hodinky odpočinout do lednice. Při marinování můžeme někokrát rybu otočit a potřít.
3
Po uležení maso grilujeme za občasného potírání marinádou nejlépe na dřevěném uhlí asi 5 minut po každé straně. V nejhorším případě lze použít pánev, nebo troubu. Podáváme s bramborem nebo pečivem.
Zařazení: Maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Monča Bilíková
    Monča Bilíková |

    24. 12. 2014 10:44

    Mohla bych se zeptat co je k tomu nejlepší na pití ? :-) ;-)

  • Monča Bilíková
    Monča Bilíková |

    24. 12. 2014 10:44

    Mohla bych se zeptat co je k tomu nejlepší na pití ? :-) ;-)

  • Monča Bilíková
    Monča Bilíková |

    24. 12. 2014 10:41

    Dobrý recept Mňam

  • jitka A
    jitka A |

    21. 11. 2009 12:04

    hejky kupuji v kauflandu

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    9. 5. 2009 10:50

    Vím,že tchán hejky kupuje v Penny.

  • Anna R.
    Anna R. |

    9. 5. 2009 10:00

    Prosím,prosím, kde kupujete hejky? Už jsem je léta v obchodě neviděla.

  • Safi
    Safi |

    12. 4. 2007 15:46

    Chutilo so skvelo

  • Michal Vlček
    Michal Vlček |

    11. 2. 2007 12:33

    Naprosto vynikající recept.

  • kuba petru
    kuba petru |

    26. 6. 2006 22:35

    malo oleje,a přidal bych trochu hrubozrnné hořčice,jinak je to dobrej napad.