Autor:

Harlekýn s pařížskou šlehačkou

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 2 hrnek
Moučkový cukr 1 hrnek
Olej 1 hrnek
Mléko 1 hrnek
Kakao 3 lžíce
Vejce 2 ks
Prášek do pečiva 1,5 balíček
Kompotované mandarinky
na ozdobu
 
Čokoláda
na ozdobu
 
Pařížská šlehačka
Smetana ke šlehání 1 kelímek
Kakao 3 lžíce
Cukr 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Žloutky s cukrem utřeme do pěny, zašleháme olej, přisypeme mouku, kakao a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme mléko a sníh z bílků.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme zvolna při 170 °C asi 40 minut.
Smetanu, kakao a cukr svaříme a po vychladnutí nejlépe den necháme v ledničce.
Dort zdobíme ušlehanou pařížskou šlehačkou, mandarinkami a nastrouhanou čokoládou.
Tento moučník vypadá opravdu krásně a neméně vyborně také chutná!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Recepty na víkend: všemi milovaná čokoláda Články z

Komentáře k receptu: Harlekýn s pařížskou šlehačkou

Komentáře

  1. alena kubna   08.09.2011 | 22:48 | reagovat |

    Recept jsem vyzkoušela nemá chybu,prostě vynikající

  2. Hana Rožníčková   20.04.2007 | 13:13 | reagovat |

    Určitě Jana udělala chybu, že vařila v " mlékovaru ", tam to prostě nebublá a to není to správné provaření - 2-3 minuty.Kačenko peču vždy velký dort, a pokud je nás méně, tak dort vydrží v lednici i 3 dny a šlehačka nespadne, nedávám žádný ztužovač. Naposledy jsem měla šlehačku od firmy OLMA, bílo-žlutá krabička, byla super, během 5minut vyšleháno 6 šlehaček.

  3. kačenka   21.10.2006 | 13:43 | reagovat |

    Chtěla bych se zeptat zda šlehačka na dortu do druhého dne nespadne?Jestli prostě vydrží tak pěkně nazdobená na dortu jako na kupovaném.Slyšela jsem,že se má do ní přidávat nějaký ztužovač je to pravda?Máte s tím někdo zkušenosti?Poraďte mi prosím.Děkuji

  4. Jana Kozojedová   11.01.2006 | 10:22 | reagovat |

    Máte pravdu, omlouvám se. Olej zašleháme ke žloutkům s cukrem.V případě, že šlehačka neztuhla se opravdu jedná nejspíš o chybu výrobku...

  5. Lenka M   06.01.2006 | 22:46 | reagovat |

    v postupu se někde stratil olej?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web