Autor:

Harlekýn s pařížskou šlehačkou

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 2 hrnek
Moučkový cukr 1 hrnek
Olej 1 hrnek
Mléko 1 hrnek
Kakao 3 lžíce
Vejce 2 ks
Prášek do pečiva 1,5 balíček
Kompotované mandarinky
na ozdobu
 
Čokoláda
na ozdobu
 
Pařížská šlehačka
Smetana ke šlehání 1 kelímek
Kakao 3 lžíce
Cukr 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Žloutky s cukrem utřeme do pěny, zašleháme olej, přisypeme mouku, kakao a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme mléko a sníh z bílků.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme zvolna při 170 °C asi 40 minut.
Smetanu, kakao a cukr svaříme a po vychladnutí nejlépe den necháme v ledničce.
Dort zdobíme ušlehanou pařížskou šlehačkou, mandarinkami a nastrouhanou čokoládou.
Tento moučník vypadá opravdu krásně a neméně vyborně také chutná!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Reklama
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Harlekýn s pařížskou šlehačkou

Komentáře

  1. alena kubna   08.09.2011 | 22:48 | reagovat | závadný

    Recept jsem vyzkoušela nemá chybu,prostě vynikající

  2. Hana Rožníčková   20.04.2007 | 13:13 | reagovat | závadný

    Určitě Jana udělala chybu, že vařila v " mlékovaru ", tam to prostě nebublá a to není to správné provaření - 2-3 minuty.Kačenko peču vždy velký dort, a pokud je nás méně, tak dort vydrží v lednici i 3 dny a šlehačka nespadne, nedávám žádný ztužovač. Naposledy jsem měla šlehačku od firmy OLMA, bílo-žlutá krabička, byla super, během 5minut vyšleháno 6 šlehaček.

  3. kačenka   21.10.2006 | 13:43 | reagovat | závadný

    Chtěla bych se zeptat zda šlehačka na dortu do druhého dne nespadne?Jestli prostě vydrží tak pěkně nazdobená na dortu jako na kupovaném.Slyšela jsem,že se má do ní přidávat nějaký ztužovač je to pravda?Máte s tím někdo zkušenosti?Poraďte mi prosím.Děkuji

  4. Jana Kozojedová   11.01.2006 | 10:22 | reagovat | závadný

    Máte pravdu, omlouvám se. Olej zašleháme ke žloutkům s cukrem.V případě, že šlehačka neztuhla se opravdu jedná nejspíš o chybu výrobku...

  5. Lenka M   06.01.2006 | 22:46 | reagovat | závadný

    v postupu se někde stratil olej?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web