Hamburger dle Pohlreicha

Hodnocení:

Moje:

30 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g mleté maso - hovězí
    • 6
      ml worcestrová omáčka
    • 15
      g francouzská hořčice
    • mořská sůl
    • 100
      g rukola
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks rajčata
    • 20
      g tymián čerstvý
    • 20
      g pepř mletý zelený
    • 6
      ks houska na hamburger

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Ve velké míse smíchejte ingredience na burgery a vše dobře promíchejte.
2
2. Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Takto připravené je zakryjte mikrotenovou fólií a uložte do lednice.
3
3. Připravte gril na přímé grilování. Burgery grilujte 
3-5 minut z každé strany.
4
4. Housky rozkrojte a dejte na gril. Bude jim stačit půl až jedna minuta.
5
5. Na spodní půlku housky dejte nejprve list salátu, na něj burger, cibuli, plátek rajčete, omáčku dle chuti a přiklopte druhou půlkou housky.
6
//Zdroj: http://zena.centrum.cz/recepty/clanek.phtml?id=745126 //
Zařazení: Maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pavel
    Pavel |

    9. 5. 2017 14:16

    Jako dobrý až na 20g tymiánu a 20g pepře je nesmyslně moc.

  • Adolf
    Adolf |

    3. 4. 2017 15:35

    Zdarec kočky, nechci do toho kecat, jen malá rada... když v receptu napíšeš "burgery grilujte..." znamená to housku grilujte... (burger = houska) ne maso... tzn pokud myslíte "bochánky" z masa, pište maso ;-) Takže když se držím doslova vašeho receptu -> mám housky černý a maso v lednici ve folii :DD to samý jak dopadne tohle... " Na spodní půlku housky dejte nejprve list salátu, na něj burger, cibuli, plátek rajčete, omáčku dle chuti a přiklopte druhou půlkou housky." Si umíme představit :-D :-D :-D Jinak super recept. Jen masa bych dal na jednu porci opravdu 150g a Worcestrová omáčka není nutná, ideální by byla v sekci "dle chuti si dejte" ono bez ní je to ještě lepší, tedy alespoň pro mně. A trochu tam chybí sýr, bez sýra to je divnej burger :-/ s plátkem čeradu je to nejlepší. 8-)

  • aladin55
    aladin55 |

    7. 3. 2017 18:55

    Ne že kritizovat umí každý !! Každý kdo to čte vidí že je to totálně vedle a hovadina tak proto ta kritika!!! Váha masa na 6 porcí NESMYSL :-( 125g PORCE BURGRU ??? Druh masa ?? Hovězí ano !! Ale jaké ? Znáš jenom hovězí, vepřové, kuřecí? :-)))

  • aladin55
    aladin55 |

    7. 3. 2017 18:43

    Určitě není ten recept podle Pohlreicha jelikož maso 750g na 6 hamburgeru je totální hovadina :-( jedna porce by vážila 125g což je nesmysl Není napsané jaké maso ?? Hovězí ano , ale to je tak široký pojem že celý recept jsou pouze kydy a schovává se za jménem známého a fundovaného odborníka v gastronomii. Hodnocení za 5 aladin55

  • pierre
    pierre |

    16. 1. 2017 13:08

    Ten list se dává pod maso právě proto, aby se ta šťáva z masa nevsákla do housky a z té housky se nestala měkká, nekřupavá, rozblemcaná houba!!!

  • Jan 2
    Jan 2 |

    13. 11. 2016 16:05

    Asi na maso a ne pod nej. Holt i Zdenda sefkuchar se nekdy /casto/ utne :-D

  • Jan
    Jan |

    10. 10. 2016 19:28

    A kam chcete dát salát jinam než mezi housku a maso? :-D moc možností tam není totiž

  • buffalo
    buffalo |

    30. 9. 2016 09:40

    to je přece blbost dávat napřed list salátu, ne...??? to mi pak všechna ta šťáva po něm steče a nevsákne se do housky...

  • blb
    blb |

    11. 9. 2016 10:21

    protoze tymian cerstvy .... nikoliv suseny

  • blb
    blb |

    11. 9. 2016 10:21

    protoze tymian cerstvy .... nikoliv suseny

  • Paul
    Paul |

    15. 7. 2016 20:48

    A musí to být takhle poskládané? Já si všechny tyto věci takhle pěkně úhledně naskládám na talířek, jím to hezky příborem, takhle se alespoň netrápím nějakým emerikánským způsobem stolování. Brrr

  • Max
    Max |

    1. 7. 2016 19:44

    20g tymiánu???? Jsi se tak trochu překlep ne? Podivej se na youtube. To mi jako 20g nepřijde. Mimochodem s takovou dávkou to maso úpně zabiješ. http://www.recepty.cz/recept/hamburger-dle-pohlreicha-159150

  • Blanka
    Blanka |

    21. 4. 2016 14:13

    Do puntíku to bohužel není, vůbec z toho není jasný co se má s čím smíchat a informace o omáčce...chybí v ingrediencích nebo že by tou worcestrovou :-D ..rozklikla jsem si zdroj, tam už je to všechno jasné :-) Vyzkouším hned dneska..:-)

  • Dokina
    Dokina |

    13. 10. 2015 09:55

    Udělala jsem to z toho důvodu, abych jej nemusela pořád někde hledat a mám ho zde uložený v oblíbených, tudíž snadno přístupný. A když už jsem ho sem hodila, dala jsem ho veřejný, aby jej našli i vyzkoušeli další. Kritizovat umí každý, hlavně když prd ví... :-|

  • sv petr
    sv petr |

    20. 8. 2015 13:11

    Nejlepší z nejlepších. V jednoduchosti je chuť :-)

  • zena.cz
    zena.cz |

    27. 5. 2015 17:36

    Jaky to ma smysl zkopirovat do puntiku recept i s fotografii. To umi kazdy blbec tak proc se nepridat do rady jako dalsi.