Autor:

Hamburger dle Pohlreicha

30 minut PT0H30M
Porce: 6
Ingredience
Mleté maso - hovězí 750 g
Worcestrová omáčka 6 ml
Francouzská hořčice 15 g
Mořská sůl  
Rukola 100 g
Cibule 1 ks
Rajčata 3 ks
Tymián
čerstvý
20 g
Pepř mletý
zelený
20 g
Houska
na hamburger
6 ks
Hamburger dle Pohlreicha

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

1. Ve velké míse smíchejte ingredience na burgery a vše dobře promíchejte.

2. Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Takto připravené je zakryjte mikrotenovou fólií a uložte do lednice.

3. Připravte gril na přímé grilování. Burgery grilujte 
3-5 minut z každé strany.

4. Housky rozkrojte a dejte na gril. Bude jim stačit půl až jedna minuta.

5. Na spodní půlku housky dejte nejprve list salátu, na něj burger, cibuli, plátek rajčete, omáčku dle chuti a přiklopte druhou půlkou housky.

Zdroj: http://zena.centrum.cz/recepty/clanek.phtml?id=745126

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
3+
3.4 11 5 1
Králík s koriandrem pečený v papilotě Jarní kuchyně a mladé maso. Vyzkoušejte 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Hamburger dle Pohlreicha

Komentáře

  1. aladin55   07.03.2017 | 18:43 | reagovat |

    Určitě není ten recept podle Pohlreicha jelikož maso 750g na 6 hamburgeru je totální hovadina :-( jedna porce by vážila 125g což je nesmysl
    Není napsané jaké maso ?? Hovězí ano , ale to je tak široký pojem že celý recept jsou pouze kydy a schovává se za jménem známého a fundovaného odborníka v gastronomii.
    Hodnocení za 5
    aladin55

  2. buffalo   30.09.2016 | 9:40 | reagovat |

    to je přece blbost dávat napřed list salátu, ne...??? to mi pak všechna ta šťáva po něm steče a nevsákne se do housky...

    1. Jan   10.10.2016 | 19:28 | reagovat |

      A kam chcete dát salát jinam než mezi housku a maso? :-D moc možností tam není totiž

      1. Jan 2   13.11.2016 | 16:05 | reagovat |

        Asi na maso a ne pod nej. Holt i Zdenda sefkuchar se nekdy /casto/ utne :-D

    2. pierre   16.01.2017 | 13:08 | reagovat |

      Ten list se dává pod maso právě proto, aby se ta šťáva z masa nevsákla do housky a z té housky se nestala měkká, nekřupavá, rozblemcaná houba!!!

  3. Max   01.07.2016 | 19:44 | reagovat |

    20g tymiánu???? Jsi se tak trochu překlep ne? Podivej se na youtube. To mi jako 20g nepřijde. Mimochodem s takovou dávkou to maso úpně zabiješ.
    http://www.recepty.cz/recept/hamburger-dle-pohlreicha-159150

    1. blb   11.09.2016 | 10:21 | reagovat |

      protoze tymian cerstvy .... nikoliv suseny

  4. sv petr   20.08.2015 | 13:11 | reagovat |

    Nejlepší z nejlepších. V jednoduchosti je chuť :-)

  5. zena.cz   27.05.2015 | 17:36 | reagovat |

    Jaky to ma smysl zkopirovat do puntiku recept i s fotografii. To umi kazdy blbec tak proc se nepridat do rady jako dalsi.

    1. Dokina   13.10.2015 | 9:55 | reagovat |

      Udělala jsem to z toho důvodu, abych jej nemusela pořád někde hledat a mám ho zde uložený v oblíbených, tudíž snadno přístupný. A když už jsem ho sem hodila, dala jsem ho veřejný, aby jej našli i vyzkoušeli další. Kritizovat umí každý, hlavně když prd ví... :-|

    2. Blanka   21.04.2016 | 14:13 | reagovat |

      Do puntíku to bohužel není, vůbec z toho není jasný co se má s čím smíchat a informace o omáčce...chybí v ingrediencích nebo že by tou worcestrovou :-D
      ..rozklikla jsem si zdroj, tam už je to všechno jasné :-) Vyzkouším hned dneska..:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy? Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy?
Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web