Autor:

haluška - s brynzou

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Anglická slanina
150 - 200 g
 
Hladká mouka 400 g
Brambory 600 g
Vařící voda 1 dl
Bryndza 250 g
Vejce 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Brambory nastrouháme, nejlépe na jemném struhadle na nudličky. Vmícháme 1 dl vařící vody.Přidáme mouku, vajíčko a promícháme. Dáme vařit větší množství vody a do vařící vody haluškové těsto přes cedník na noky tvarujeme. Pokud nemáte cedník na noky ( má asi 1 cm velké kulaté otvory), vykrajujte těsto lžící. Než se začne vařit voda, na hluboké pánvi rozpustíme nadrobno pokrájenou slaninu, přikryjeme pokličkou, aby nevychladla. Uvařené halušky dáváme ke slanině, promícháme, aby se neslepily. Nakonec vmícháme brynzu. Kdo má rád slaninu i navrch, může ji dát na hotové jídlo na talíři.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pomazánka z pečeného česneku Báječná listopadová čtyřka Články z

Komentáře k receptu: haluška - s brynzou

Komentáře

  1. Miro   28.03.2012 | 19:05 | reagovat |

    Na slovenské halušky použijeme anglickou slaninu, to psal nejaky exprt. :-D

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity! Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity!
Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE
Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky? Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web