Autor:

Halský dort

Snadné
Ingredience
Vejce 4 ks
Cukr krupice 200 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Máslo
rozpuštěné
200 g
Hladká mouka 100 g
Solamyl (bramborový škrob)
bramborový škrob
125 g
Prášek do pečiva 2 lžička
Na polevu
Citronová šťáva 3 ks
Moučkový cukr 150 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Nejprve ušlehat celá vejce s cukrem a rozpuštěným máslem. Za sucha smíchat mouku se solamylem a práškem a pak opatrně zamíchat do ušlehané hmoty. Pečeme asi 30 minut ve vyhřáté troubě. Necháme trochu vydýchat, ještě teplý dot propícháme vidličkou a zalijeme polevou z citronové šťávy a cukru.

Tento dort má zvláštně pikantní chuť po citronu. Vyzkoušejte.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Francouzský jablečný koláč s mandlemi Jak zpracovat bohatou jablečnou úrodu? Články z

Komentáře k receptu: Halský dort

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web