Dort Dolly

Hodnocení:

Moje:

45 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks polotučný tvaroh
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks bílý jogurt malý
    • 2
      ks piškotová roláda jahodová
    • 250
      g jahody
    • 2
      ks broskvový kompot
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks pařížská šlehačka
    • 2
      ks smetana ke šlehání
    • 2
      ks želatinový ztužovač
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
    • 4
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
2 piškotové jahodové koupené rolády nakrájet na plátky asi 1 cm silné. Roládu si můžete upéct, ale doba přípravy se prodlouží a zvýší se náročnost receptu. Kolečky vyložit dvě stejně velké misky a pokapat rumem.
2
Na dno vysypat kousky ze dvou půlek kompotované broskve.
3
Tvaroh, zakysanou smetanu a bílý jogurt smíchat s moučk. cukrem a 2 vanilkovými cukry. Jahody omýt a nakrájet na malé kousky a vmíchat do tvarohové směsi. 2 celé jahody nechat stranou. Ve druhé misce připravit želatinový ztužovač za studena podle návodu. Pomalu vmíchat tvaroh. směs do ztužovače. A nalít do misek. Zabalit do potrav. folie a nechat v lednici ztuhnout alespoň 4 hodiny.
4
Vyklopit obě polokoule na větší tác těsně vedle sebe. Připravit si šlehačku, smíchanou s vanilk. a mletým cukrem, ztuženou ztužovačem. Nutné vyšlehat do maximální tuhosti. Stejně přichystat i pařížskou šlehačku.
5
Půlku polokoulí potřít pařížankou, druhou nazdobit bílou šlehačkou. Na konec na vrcholky kopečků umístit celou jahodu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.