Autor:

Gratinované brambory s cibulí

Snadné
Ingredience
Brambory 1 kg
Cibule 2 ks
Máslo 3 lžíce
Tvrdý sýr
(Ementál)
150 g
Tuk
(Na vymazání)
2 lžíce
Pepř mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Muškátový květ 1 špetka
Mléko 250 ml
Smetana 125 ml
Gratinované brambory s cibulí

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky. V pánvi rozpustíme máslo nasypeme do něj cibulové prstýnky a necháme zasklovatět. Troubu rozpálíme na 180 °C. Gratinovací formu vymažeme tukem a vyrovnáme do ní polovinu pokrájených brambor. Na ně rozložíme podušenou cibuli. Pikantně ochutíme solí, pepřem a muškátem a posypeme polovinu nastrouhaného sýra. Překryjeme druhou polovinou brambor, povrch posypeme sýrem a přidáme na vločky nasekané máslo. V hrnku smísíme mléko se smetanou a přelijeme jím nákyp. Vložíme do trouby a dozlatova pečeme asi hodinu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 20 x
1-
4.63 20 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 20x)
Ciabatta Tip na víkend: Upečte si italské pečivo Články z

Komentáře k receptu: Gratinované brambory s cibulí

Komentáře

  1. SanquisDevil   26.08.2014 | 17:59 | reagovat | závadný

    Gratinované brambory jsou super :) už jsem vyzkoušela 4 různé verze a všechny byli dobré

  2. lkomarkova   27.05.2013 | 19:27 | reagovat | závadný

    Výborné brambory, ještě jsem do smetanany pro vylepšení přidala česnek. Mnohokrát děkuji, za skvělý recept.

  3. karlosik   17.11.2012 | 13:09 | reagovat | závadný

    vyborny obidek.....diky za recepis :-*

  4. MarieKulčáková   30.09.2012 | 20:03 | reagovat | závadný

    Brambory byly perfektní... Já to pekla i dýl než hodinu a ještě by to i pár minutek sneslo...Ale byly výborné i jen tak samotné, doma už na všechny ani nezbylo jak se po tom zaprášilo :-)

  5. Zita Matejkova   22.11.2011 | 12:05 | reagovat | závadný

    Tento recept byl kdysi dávno v časopisu Katka, je výborný a u nás oblíbený, sýru dávám i víc a zalévám pouze smetanou, může se přidat i kmín. ;-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web