Autor:

Gazpacho - zeleninová polévka zastudena

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Cibule 1 ks
Česnek
dle chuti 3 -
4 stroužek
Rajčata oloupaná
- masitá, cca
800 g
Okurka salátová
- oloupaná
1 ks
Červená paprika 1 ks
Sůl
- nejlépe mořská
 
Pepř mletý
dle chuti, není nutný
 
Olivový olej
- velký panák
 
Červený vinný ocet
dle chuti
 
Cukr
- není nutný
 
Citronová šťáva
dle chuti - není nutná
 
Bílá veka
- několik plátků, dle hustoty polévky - není nutná
 
Na dozdobení, dohotovení:
Krutony
z bagety nebo chleba
 
Olivy  
Posekané bylinky
- čerstvé
 
Zelená paprika
bez semínek
 
Prosciutto  
Cibule  
Led
- není nutný, pokud je polévka řádně vychlazená
 
Rajčata
bez dužiny, drobně pokrájená
 
Olivový olej  
Česnek
- rozetřený
 

Postup přípravy:

Oloupanou cibuli, česnek, rajčata, okurku a červenou papriku (bez semínek) a olej rozmixujeme dohladka, vzniklou směs lze zahustit i několika plátky bílé veky (to já nedělám), které mixujeme společně se zeleninou. Vše dochutíme dle vlastní chuti solí, pepřem, vinným octem (lze i jablečným), případně citronovou šťávou a cukrem. Hotovou polévku dáme řádně vychladit.
Před podáváním, pokud si bude každý dochucovat sám, si připravíme do malých mističek vše, čím chceme polévku dohotovit: na plátky pokrájené olivy a cibuli, pevná pokrájená rajčata bez dužiny, drobně pokrájenou zelenou papriku, nasekané čerstvé bylinky, natrhané prosciutto, opražené krutony bagety či chleba, olivový olej na zakápnutí hotové polévky... Pokud budeme servírovat již dohotovenou, záleží čistě na nás, jak polévku dozdobíme.

Je spousta receptů na gazpacho. Někdy se do polévky přidává řapíkatý celer, jindy se polévka dozdobí vařeným vejcem...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Bryndzové pirohy Vyzkoušejte speciality ze slovenské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Gazpacho - zeleninová polévka zastudena

Komentáře

  1. Marketa.A85   29.07.2014 | 17:24 | reagovat | závadný

    Zní to skvěle a určitě to bude výborné, už se těším, až recept vyzkouším! :-[

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web