Filé po thajsku pikant

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks filé z tresky nebo filety z mořských ryb
    • 3
      lžíce marináda
    • 1
      plechovka ananasový kompot
    • 80
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce koření na ryby
    • slunečnicový olej
    • rýže kari
  • Thajská omáčka
    • 1
      kelímek zakysaná smetana nebo bílý jogurt
    • 3
      stroužek česnek rozdrcený
    • 150
      g ananasový kompot rozmixovaný
    • 1
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      ks chilli papričky nebo tabasco dle chuti
    • 1
      lžíce pikantní hořčice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filé nebo filety z mořských ryb (losos, treska atd.) naložíme přes noc do marinády (3 lžíce šťávy z ananasového kompotu, filety poprášíme z obou stran kořením na mořské ryby, osolíme a přidáme trošku olivového oleje a zakapeme citronem). Filety osušíme v ubrousku a obalíme ve směsi hladké mouky a koření na mořské ryby. Opečeme na pánvi s olejem z obou stran.
2
Jako příloha je kari rýže a thajská omáčka, kterou přelijeme filety. Obložíme kompotovaným nebo čerstvým ananasem.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. |

    16. 10. 2011 19:18

    cuoco - možná někdo reagovat bude, ale takhle rychle je to tu nepravděpodobné.... Vždyť jsi nevydržel ani 24 hodin a navíc o víkendu.... Ale díky za - pro mne - zajímavou informaci, že thajci vesměs nemají toleranci na laktozu - to jsem netušila a překvapilo mne to....

  • cuoco
    cuoco |

    16. 10. 2011 13:51

    Cakal som ze dakdo sa ozve preco som nazval tento recept 'blbost'. Nikomu to nevadi ale aj tak radsej vysvetlim. V Thajsku sa VOBEC nepouzivaju mliecne vyrobky vo vareni, lebo vacsina obyvatelstva nema toleranciu na laktozu. Takze keby kuchar -recepty nazval tento recept "file so smotanou a kecupom".Tak mi je to totalne jedno ale ako Thajske ako som povedal je to blbost. :'(

  • cuoco
    cuoco |

    15. 10. 2011 19:53

    :-| Tento recept je totalna blbost, v Thajsku sa dava kokosove mlieko aky rozmixovany ananas ? kusky cerstveho , aky kecup? Thajska sladka chilli omacka, korenie na ryvby? co to je ? ano dava sa rybacia omacka, a horcica :'( ked sa tak tak limetkova stava.

  • Petra O.
    Petra O. |

    8. 12. 2008 18:30

    Trošku jsem se tohoto receptu bála, hlavně tedy thajské omáčky - ananas a česnek... Ale bylo to opravdu VYNIKAJÍCÍ. Já i přítel jsme si moc pochutnali, nakonec překousl i to, že jí k rybě jako přílohu rýži. Děkuji za recept a přeju odvahu vyzkoušet ho všem!

  • Monika
    Monika |

    29. 12. 2007 21:10

    Recept je opravdu výborný. Naložila jsem filety Pangasia. Hořčici jsem také dala dijonskou a do omáčky kysanou smetanu. Česneku jsem dala trochu víc a místo chilli papriky sambal - téměř to samé co tabasco. Ryba měla výbornou chuť a omáčka jídlu dodala říz. Opravdu doporučuju.

  • Petr Mikan
    Petr Mikan |

    25. 11. 2007 16:50

    Recept se mi osvědčil. Použil jsem filety z čerstvého chlazeného lososa a nechal v marinádě v lednici naložené 3 dny, takže maso bylo opravdu dobře okořeněné.Jen je potřeba dát pozor a opravdu maso od marinády osušit! Pokud to neuděláte, skončí váš kulinářský pokus s hořkou kůrkou na vrchu z připálené kořenící směsi - zvlášť pozor na papriku. Také omáčku jsem nechal uležet 3 dny, čímž dostala říz. Jen jsem měl pocit, že jsem přidal moc kečupu a je lepší použít jemný místo ostrého. Pálivou chuť dodá tabasco. Hořčici jsem použil dijonskou - osvědčila se. Doporučuji jen pro oporavdové vyznavače pikantní krmě.