Farní tajemství - dort

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 6
      ks žloutek
    • 6
      ks bílek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička káva
    • 120
      g vlašské ořechy
  • Náplň:
    • 0,3
      l smetana pochoutková
    • 100
      g moučkový cukr
    • 130
      g vlašské ořechy
    • borůvky
    • maliny nebo jiný kompot
    • 2
      ks šlehačka
    • čokoláda na strouhání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme kávu, ořechy, sníh. Vlejeme do vymazané formy a upečeme. Po upečení vychladlý dort překrojíme na 2 části, pokapeme šťávou z kompotu, poskládáme ovoce a dáme náplň.
2
Na přípravu náplně vymícháme pochoutkovou smetanu s cukrem a pomletými ořechy. Navrch dortu dáme šlehačku a nastrouhanou čokoládu.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Marie Pospíšilová
    Marie Pospíšilová |

    10. 12. 2007 06:07

    Místo mouky jsou v těstě oříšky, těsto je mnohem chutnější a navíc krásně voní :)

  • Bepela
    Bepela |

    9. 12. 2007 15:29

    žádná mouka se tam nedává?

  • Anonym
    Anonym |

    7. 12. 2007 12:42

    Ano, můžete, také v ní tento dort peču.

  • Jana Š.
    Jana Š. |

    7. 12. 2007 10:54

    Může mi, prosím, někdo poradit, v jak velké formě se dort peče? Mohu použít formu průměr 26cm?

  • Anonym
    Anonym |

    7. 12. 2007 10:02

    Znám recept dlouho, je podle Kamily Magálové a je výborný !!

  • Helli
    Helli |

    6. 12. 2007 15:08

    Podľa mňa, pochúťková smotana je kyslá smotana(zakysaná)

  • Andra
    Andra |

    6. 12. 2007 14:07

    Pochutkova smotana sa hovori kyslej smotane.

  • Zlatica
    Zlatica |

    6. 12. 2007 13:16

    Nie som autorkou, ale mám tento recept. Smotana sa dáva kyslá, hustá. Najlepší je múčnik na 2. deň , ak vydrží.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    6. 12. 2007 12:10

    Taky jsem přemýšlela, co znamená v názvu receptu to "dost" a pak mně došlo, že je to překlep a patří "dort"¨:o)

  • Anonym
    Anonym |

    6. 12. 2007 11:43

    vELICE ZAJÍMAVÝ RECEPT!! NEJSEM AUTOR RECEPTU,ALE JE TO ZAKYSANÁ SMETANA :-))PS

  • Marie Pospíšilová
    Marie Pospíšilová |

    6. 12. 2007 11:18

    Podle způsobu přípravy bych řekla, že pochoutková smetana je vysokotučná kysaná smetana (15-18%).

  • mia
    mia |

    6. 12. 2007 11:15

    ani mě a že vařím už hezkých pár let,nic pochoutková smetana nenapovídá, panečku, to je hádanka:-)

  • Lusinda
    Lusinda |

    6. 12. 2007 11:12

    Nejsem sice autor,ale je to zakysaná smetana,přímo se jmenuje pochoutková,zelený kelímek,výrobce Olma.

  • Anonym
    Anonym |

    6. 12. 2007 10:22

    Zdravím, můžete mi prosím říct, co je to pochoutková smetana? Děkuji.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    6. 12. 2007 10:13

    Recept mě doslova nadchl. Chci se zeptat - ta pochoutková smetana je zakysaná, nebo jaká? Chtěla bych dort vyzkoušet, tak ať mám jasno. Díky za odpověď.