Evči kotletky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: blondy

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks steaky z kotlety 4-5
    • zázvor - mletý
    • 1
      svazek prolisovaný česnek se solí
    • hladká mouka
    • rostlinný olej
    • 1
      kostka masox
    • 3
      ks pórek 2-3
    • máslo
  • Příloha
    • 2
      ks brambory
    • 2
      ks rohlík
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kotlety naklepat posypat 1 stranu zázvorem - 2 stranu utřeným česnekem - obalit v hladké mouce. Smažíme napřed zázvorovou stranou, obrátit na čenekovou stranu a už s kotletou nehýbat. Mezitím si uvařit, masox v 1/2 litru vody. Nakrájet pórky a spařit. Na kotlety nalít vývar asi 10 min. vařit. Přidat pórek a asi 5 min. povařit. Na hotové kotlety dát plátek másla.
2
Příloha: nastrouhat brambory přidat rohlíky na kostičky, 1 vajíčko zpracovat a vytvořit koule, uvařit.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • J.P.
    J.P. |

    10. 4. 2008 13:10

    Místo rohlíků může být bageta nebo bílý chléb, prostě bílé pečivo.

  • Petra
    Petra |

    25. 2. 2008 13:58

    jde místo rohlíků dát strouhanku? Žiju v cizině a tady rohlíky nemají. děkuju

  • Di
    Di |

    25. 2. 2007 15:42

    Opravdu drží, a to i bez vajíčka, ale první várky se opravdu rozvaří, další knedlíky vě škrobové vodě již vydrží. Dovoluji si proto doporučit letitou vychytávku: 5 rohlíků (usušené kostičky ze zbylého pečiva), 5 velkých brambor (ideální jsou nové, které mají hodně vody), 1 vajíčko, 5 lžic polohubé mouky, sůl. Směs smícháme, udusáme a necháme odpočinout, až rozhlíky vypijí vodu z brambor (30 - 120 minut). Pak uplácáme koule velikosti tenisového míčku a dáme vaří - pozor! - na pařák, který lehce pomastíme. Doba varu cca 25 minut - na pařáku se nepřevaří. V létě skvělé třeba k cuketovému zelí a pečenému masu. KNEDLÍKY znám pod názvem CHODSKÉ.

  • Anonym
    Anonym |

    25. 2. 2007 14:42

    Chlapům to moc chutnalo.Jen s knedlíky jsem měla trochu problém,ty první se ihned rozvařily.

  • Eva
    Eva |

    12. 8. 2006 08:49

    La.fea - je to v ingrediencích - 2 brambory, 2 rohlíky, 1 vajíčko

  • la.fea
    la.fea |

    12. 8. 2006 07:42

    Recept na knedlíky je zajímavý, jen postrádám poměr brambor a rohlíků....mohla by jej autorka upřesnit?...děkuji

  • Anonym
    Anonym |

    12. 8. 2006 01:22

    Doptaz k těm knedlíkům - opravdu to jde jen takhle zpracovat, drží to při sobě, aniž by se přidala nějaká mouka?

  • Eva
    Eva |

    11. 8. 2006 19:03

    Kotlety se nesolí, sůl je jen v česneku?

  • Alena Hanusová
    Alena Hanusová |

    11. 8. 2006 18:02

    Tyhle knedlíky také dělám.Ale bez vajíčka a ještě trochu tu směs osolím. Strouhají se skutečně syrové. Knedlíky se vaří krátce, jen co vyplavou na povrch, tak asi jen 3-5 minut. Podle velikosti. Vždy je dobré vyndat jeden a ochutnat.

  • Anna T.
    Anna T. |

    11. 8. 2006 14:07

    Brambory strouháme syrové a jak dlouho vaříme?