Dýňový štrúdl

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g dýně
    • 50
      g cukr
    • 1
      ks citronová šťáva (z celého citronu)
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • hnědý rum
    • 80
      g tuk
    • 2
      ks vejce
    • 80
      g moučkový cukr
    • 20
      g škrobová moučka
    • 300
      g měkký tvaroh
    • 40
      g cukr krystal
    • 1
      balení listové těsto (po 2 plátech)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou dýni nakrájet na malé kousky, spolu s rumem, citronovou šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem v kastrůlku podusit (nezapomenout míchat). Pak nechat vychladnout.
2
Tuk, žloutky a práškový cukr utřít do pěny, přidat tvaroh a škrobovou moučku. Z bílků a cukru ušlehat pevný sníh a přidat opatrně do tvarohu.
3
Těsto vyválet, pak na něj dát polovinu tvarohu a polovinu dýňovo-rumových kostiček. Zabalit do štrúdlové šišky a pomáslovat rozšlehaným vejcem. To samé s druhou šiškou.
4
Dáme péct v předehřáté troubě při 180 °C. cca 35 minut. Po vychladnutí pocukrovat a nakrájet na kousky.
Zařazení: Moučníky Záviny

Komentáře k receptu

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    6. 10. 2008 18:53

    Ano, Emka dobre rozumieš - potrieť.

  • ema kessnerová
    ema kessnerová |

    6. 10. 2008 18:01

    co to je "pomáslovat rozšlehaným vejcem"? to je míněno jako že POTŘÍT?nebo nespisovně POMAŠLOVAT?