Autor:

Dýňový štrúdl

Střední
Ingredience
Dýně 300 g
Cukr 50 g
Citronová šťáva
(z celého citronu)
1 ks
Vanilkový cukr 1 balení
Hnědý rum  
Tuk 80 g
Vejce 2 ks
Moučkový cukr 80 g
Škrobová moučka 20 g
Měkký tvaroh 300 g
Cukr krystal 40 g
Listové těsto
(po 2 plátech)
1 balení

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

Očištěnou dýni nakrájet na malé kousky, spolu s rumem, citronovou šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem v kastrůlku podusit (nezapomenout míchat). Pak nechat vychladnout.

Tuk, žloutky a práškový cukr utřít do pěny, přidat tvaroh a škrobovou moučku. Z bílků a cukru ušlehat pevný sníh a přidat opatrně do tvarohu.

Těsto vyválet, pak na něj dát polovinu tvarohu a polovinu dýňovo-rumových kostiček. Zabalit do štrúdlové šišky a pomáslovat rozšlehaným vejcem. To samé s druhou šiškou.

Dáme péct v předehřáté troubě při 180 °C. cca 35 minut. Po vychladnutí pocukrovat a nakrájet na kousky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Dýňový štrúdl

Komentáře

  1. Olga Zehnalová   06.10.2008 | 18:53 | reagovat |

    Ano, Emka dobre rozumieš - potrieť.

  2. ema kessnerová   06.10.2008 | 18:01 | reagovat |

    co to je "pomáslovat rozšlehaným vejcem"? to je míněno jako že POTŘÍT?nebo nespisovně POMAŠLOVAT?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web