Dvojbarevné kosočtverce - nepečené

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na půl plechu
    • 250
      g máslo (Nebo Hera)
    • 250
      g mléko polotučné
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • kakao Tmavé (jen na zbarvení)
  • Poleva
    • 1
      ks čokoláda na vaření (Orion)
    • 50
      g tuk (Omega)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo s cukrem třeme do pěny, přidáme žloutky - třeme. Nakonec po dávkách přimícháváme sušené mléko. Po řádném zpracování rozdělíme těsto napůl. Jednu část necháme bílou a do druhé zapracujeme trochu kakaa - na barvu. Válečkem uválíme z hnědé hmoty pokud možno obdélníkový plát asi 18x31 cm - zkrátka na půl plechu. Opatrně přeneseme na plech, rukou roztlačíme - uhladíme na celou šíři.
2
Z bílé hmoty provedeme stejný manévr - opatrně narovnáme na hnědé těsto - s citem utlačíme. Po ztuhnutí polejeme čokoládovou polevou připravenou ve vodní lázni. Vychlazené cukroví krájíme ostrým tenkým nožem na malé kosočtverce.
3
**Poznámka:** Je to dobrotka, kterou budete chtít stále (a nejen na Vánoce).

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.