Autor:

Drožďová pomazánka II.

15 minut PT0H15M
Snadné
Ingredience
Droždí
2-3
3 balíček
Cibule 1 ks
Drcený kmín  
Sůl 1 špetka
Vejce 4 ks
Tuk 50 g
Drožďová pomazánka II.

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Pomazánky

Na troše tuku osmažíme cibuli, potom na ní rozdrobíme droždí, které necháme rozpustit, droždí se rozteče po celé pánvi.

Až se začne srážet a vytváří hrudky, ještě chvíli mícháme, potom vyklepneme vejce, osolíme a ještě před tím přisypeme trochu drceného kmínu. Vše mícháme, posypeme hustě čerstvou pažitkou.

Když moc nechvátám, tak směs nechám vychladnout a našlehám jí s trochou tuku, potom je pomazánka jemnější.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
4.83 6 5 1

Komentáře k receptu: Drožďová pomazánka II.

Komentáře

  1. ČernáLuna   31.07.2016 | 13:33 | reagovat |

    Moc dobrá, doporučuji.

  2. Markéta Valentíková   03.03.2008 | 20:15 | reagovat |

    Je vynikající, vždycky jí ještě půlku sním z pánve. A přidávám tam nakrájený okurek, jsme tak zvyklí od tchyně :o) Výborná, dávám jedna!

  3. Martina Marťásek   29.01.2008 | 19:42 | reagovat |

    Já bych doporučila droždí osmažit až do červena , pak má teprve tu správnou chuť :-) Výborná je s nasekanou pažitkou a vyšlehaná s trochou másla nebo rostlinného tuku - ovšem nedoporučuji ty s úplně nejnižším procentem tuku - rády se srážejí .

  4. Ivana Samcová   10.09.2006 | 16:58 | reagovat |

    Gabčo, vyzkoušela jsem vaši verzi pomazánky s nastrouhanými vejci a tatarkou. Omylem jsem tam navíc přidala trochu plnotučné hořčice /z jiného receptu/. Pomazánka je opravdu výborná.

  5. luckymili   16.06.2006 | 12:40 | reagovat |

    Pomazánka mého dětství, ale když jsem ji jednou zkoušela podle receptu drožďárny, tak mi vyšla příšerná patlanina, které nebyla vůbec dobrá. Máme tady obchůdek, kde se prodává droždí ještě na váhu z velkého bloku, takže je jisté, co zítra bude na večeři, protože po kvasnicích se můžeme utlouci /i drožďovou polévku děláme s drožďovými knedlíčky a navíc s dvojité dávky droždí, než je v receptech/. Nevím přesně, jak ji babi dělávala, ale pamatuji, že přidávala česnek, někdy měkký salám a mazala na chleba ještě teplé.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Český design: Téměř nezničitelné kabelky z bezpečnostních pásů Český design: Téměř nezničitelné kabelky z bezpečnostních pásů
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web