Autor:

Drožďová pomazánka s tofu a zeleninou

45 minut PT0H45M
Snadné
Porce: 10
Ingredience
Tofu 200 g
Droždí
cca 5 kostek
200 g
Cibule
velká
1 ks
Sojová omáčka Shoyu 3 lžíce
Červená paprika
střední
1 ks
Černé olivy 1 hrst
Pórek
1 list
 
Česnek 3 stroužek
Rostlinný tuk
(Flora, Perla, Rama)
300 g
Slunečnicový olej 4 lžíce
Drcený kmín 1/2 lžička
Římský kmín 1/2 lžička
Koření - Garam masala 1/2 lžička
Oregáno 1/2 lžička
Pepř celý 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Tymián
sušený
1 špetka
Mořská sůl
dle chuti
1 špetka
Drožďová pomazánka s tofu a zeleninou

Postup přípravy:

Na rozpáleném slunečnicovém oleji na pánvičce osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovata. Přidáme rozdrobené droždí a necháme ho roztát, za stálého míchání, na středním plameni. Pak přidáme sójovou omáčku Shoyu, zamícháme, chvíli povaříme, přidáme nadrobno nastrouhané Tofu (může být i uzené), rozmačkaný (nebo na jemno nastrouhaný) česnek, koření, a vaříme, za stálého míchání, na mírném plameni, dokud se hmota začne oddělovat od stěn pánve.

Dále již nevaříme, a do směsi postupně vmícháme na drobné kousky nakrájenou červenou papriku, list pórku, a černé olivy. Do vychladlé směsi přidáme rostlinný tuk, dobře promícháme, případně dochutíme solí, a dalším kořením. Necháme vychladnout v chladničce, a podáváme s celozrnným veganským chlebem nebo jiným pečivem. Pokud jde o použitý rostlinný tuk, vegani nechť nahradí tím, co jsou zvyklí používat (některé tuky Rama, Perla, atd. obsahují uměle přidávané vitamíny, vč. živočišného D3, apod. - čtěte pozorně složení)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Mazanec Svátky jara den po dni. Ty nej velikonoční recepty - díl II. Články z

Komentáře k receptu: Drožďová pomazánka s tofu a zeleninou

Komentáře

  1. ČernáLuna   14.06.2012 | 13:18 | reagovat | závadný

    Velice zajímavá, originální a chuťově dobrá pomazánka, droždí, indické koření a olivy spolu zajímavě korespondují. Velmi nám chutnala, jediné, co bych vytkla, je množství tuku, určitě budu příště dávat o třetinu až polovinu míň. Takto byla pomazánka tak jemná, že mi připomínala to našlehané nic, co se prodává jako balené pomazánky v supermarketech. Ale margarín se zde přidává až na konci, není problém ho dát dle vlastní chuti, takže vřele doporučuji!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web