Autor:

Drožďová pomazánka s tofu a zeleninou

45 minut PT0H45M
Snadné
Porce: 10
Ingredience
Tofu 200 g
Droždí
cca 5 kostek
200 g
Cibule
velká
1 ks
Sojová omáčka Shoyu 3 lžíce
Červená paprika
střední
1 ks
Černé olivy 1 hrst
Pórek
1 list
 
Česnek 3 stroužek
Rostlinný tuk
(Flora, Perla, Rama)
300 g
Slunečnicový olej 4 lžíce
Drcený kmín 1/2 lžička
Římský kmín 1/2 lžička
Koření - Garam masala 1/2 lžička
Oregáno 1/2 lžička
Pepř celý 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Tymián
sušený
1 špetka
Mořská sůl
dle chuti
1 špetka
Drožďová pomazánka s tofu a zeleninou

Postup přípravy:

Na rozpáleném slunečnicovém oleji na pánvičce osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovata. Přidáme rozdrobené droždí a necháme ho roztát, za stálého míchání, na středním plameni. Pak přidáme sójovou omáčku Shoyu, zamícháme, chvíli povaříme, přidáme nadrobno nastrouhané Tofu (může být i uzené), rozmačkaný (nebo na jemno nastrouhaný) česnek, koření, a vaříme, za stálého míchání, na mírném plameni, dokud se hmota začne oddělovat od stěn pánve.

Dále již nevaříme, a do směsi postupně vmícháme na drobné kousky nakrájenou červenou papriku, list pórku, a černé olivy. Do vychladlé směsi přidáme rostlinný tuk, dobře promícháme, případně dochutíme solí, a dalším kořením. Necháme vychladnout v chladničce, a podáváme s celozrnným veganským chlebem nebo jiným pečivem. Pokud jde o použitý rostlinný tuk, vegani nechť nahradí tím, co jsou zvyklí používat (některé tuky Rama, Perla, atd. obsahují uměle přidávané vitamíny, vč. živočišného D3, apod. - čtěte pozorně složení)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Zásoba vitaminů na zimu? Sušte, mrazte, vakuujte! Články z

Komentáře k receptu: Drožďová pomazánka s tofu a zeleninou

Komentáře

  1. ČernáLuna   14.06.2012 | 13:18 | reagovat |

    Velice zajímavá, originální a chuťově dobrá pomazánka, droždí, indické koření a olivy spolu zajímavě korespondují. Velmi nám chutnala, jediné, co bych vytkla, je množství tuku, určitě budu příště dávat o třetinu až polovinu míň. Takto byla pomazánka tak jemná, že mi připomínala to našlehané nic, co se prodává jako balené pomazánky v supermarketech. Ale margarín se zde přidává až na konci, není problém ho dát dle vlastní chuti, takže vřele doporučuji!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web