Autor:

Dort se sušeným ovocem

Ingredience
Polohrubá mouka 200 g
Cukr 200 g
Tuk 220 g
Zakysaná smetana 150 ml
Vejce 3 ks
Rozinky 80 g
Datle 50 g
Prášek do pečiva 1/2 ks
Sůl 1 špetka
Whisky 100 ml
Fíky
sušené
80 g
Sušené švestky 80 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Všechno sušené ovoce nakrájíme na malé kostičky, zalejeme whisky a necháme půl hodiny odstát. Potom ho necháme okapat, whisky odložíme. Smícháme mouku, cukr, prášek, rozpuštěný tuk, sůl, smetanu a vejce a dobře promícháme. Nakonec vmícháme ovoce. Nalejeme do dortové formy a upečeme (asi 40 minut při 170 °C). Upečenou necháme vychladnout. Smetanu rozmícháme se žloutky a 50 g cukru a ve vodní lázni mícháme do zhoustnutí.

Vmícháme rozpuštěnou želatinu a rozpuštěnou bílou čokoládu. V malé pánvičce svaříme zbytek cukru s 2 lžícemi vody na středně hnědý karamel, zalejeme whisky a převaříme. Sirup vmícháme do krému. Korpus opatříme prstencem tak, aby okolo něj byl ještě 4 cm prostor. Krém nalejeme na dort i po stranách a dáme do chladničky ztuhnout. Ztuhlý dort přelejeme polevou tak, aby stékala po bocích. Ozdobíme sušeným ovocem velmi střídmo.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Vanilková zmrzlina Domácí ledové osvěžení Články z

Komentáře k receptu: Dort se sušeným ovocem

Komentáře

  1. Airan Novakova   04.08.2006 | 17:09 | reagovat |

    Tak jsem to dnes udelala bez kremu ve forme na biskupsky chlebicek, misto whisky jsem dala vajecni liker a proto ubrala 50g cukru. VYBORNY CHLEBICEK! Terezko, dekuji za recept. Davam 1*P.S.Susene ovoce jsem nevazila, dala jsem to od oka a zrejme oko bylo ve forme (pripomnelo mi to babicku - kdyz se ji nekdo zeptal kolik se toho tam dava, odpovidala: "tak aby bylo akorat":-))

  2. Zora   19.03.2006 | 16:53 | reagovat |

    Miesto whisky, aký alkohol by sa mohol použiť,čo myslíte? Kvôli dortu nebudem predsa kupovaťtakú drahú whisky?

  3. Airan Novakova   17.12.2005 | 13:10 | reagovat |

    Pani Heleno, budu moc rada a uz se na vas recept tesim.

  4. Helena   17.12.2005 | 8:16 | reagovat |

    Toto zde prodavaji jako tradicni vanocni recept ze Skotska,Mam take recept na odlehcenou formu pro bezne dny.Bohuzel jsm ho jeste nedelala.U nas se sladkoti moc nepestuji,ale,kduz jsem videla komentar pani Airan napado me,ze toto je ta buchta kterou hleda.Poslu ho pod nazvem Buchta jeho velicenstva.

  5. Tereza Jarčušková   16.12.2005 | 7:34 | reagovat |

    Milá Airan, túto tortu som ešte nikdy nerobila, kúpila som včera nový časopis a tam som ju našla. Recept poskytol jeden šéfkuchár hotela a keďže to bolo s obrázkami, tak to je neodolateľné. Skutočne vyzerá výborne a mne sa celý postup veľmi páči. Takže som ten recept hneď poskytla ďalej a ja ju určite na Vianoce upečiem.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat? Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat?
Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to! Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to!
Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web