Domácí veka dle Ládi Hrušky

Ingredience
Hladká mouka 2,5 hrnek
Droždí
3/4 z kostky
 
Olivový olej 2 lžíce
Sůl 2 lžička
Voda 1 hrnek

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Ostatní

Do mouky uděláme důlek a do něj si rozdrobíme droždí. Zalijem troškou vlažné vody a chvíli počkáme až kvásek začne pracovat.
Poté přidáme 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky soli a ještě také hrnek vody.
Ručně vypracujeme vláčné těsto. Z něj na vále vypracujeme bochník, který zakryjeme utěrkou. Hodinu necháme takto ležet a kynout. Po uplynutí doby těsto rozdělíme na tři části, z kterých vyválíme tři veky. Ty opět necháme na plechu ještě 20 minut ležet.
Troubu mezitím předehřejeme na 190 stupňů. Láďa Hruška doporučuje před vložením, ještě veky potřít olivovým olejem. Pečeme cca dvacet minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Domácí veka dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web