Domácí veka dle Ládi Hrušky

Ingredience
Hladká mouka 2,5 hrnek
Droždí
3/4 z kostky
 
Olivový olej 2 lžíce
Sůl 2 lžička
Voda 1 hrnek

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Ostatní

Do mouky uděláme důlek a do něj si rozdrobíme droždí. Zalijem troškou vlažné vody a chvíli počkáme až kvásek začne pracovat.
Poté přidáme 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky soli a ještě také hrnek vody.
Ručně vypracujeme vláčné těsto. Z něj na vále vypracujeme bochník, který zakryjeme utěrkou. Hodinu necháme takto ležet a kynout. Po uplynutí doby těsto rozdělíme na tři části, z kterých vyválíme tři veky. Ty opět necháme na plechu ještě 20 minut ležet.
Troubu mezitím předehřejeme na 190 stupňů. Láďa Hruška doporučuje před vložením, ještě veky potřít olivovým olejem. Pečeme cca dvacet minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Domácí veka dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web