Domácí veka dle Ládi Hrušky

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2.5
      hrnek hladká mouka
    • droždí 3/4 z kostky
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      hrnek voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mouky uděláme důlek a do něj si rozdrobíme droždí. Zalijem troškou vlažné vody a chvíli počkáme až kvásek začne pracovat.
2
Poté přidáme 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky soli a ještě také hrnek vody.
3
Ručně vypracujeme vláčné těsto. Z něj na vále vypracujeme bochník, který zakryjeme utěrkou. Hodinu necháme takto ležet a kynout.
4
Po uplynutí doby těsto rozdělíme na tři části, z kterých vyválíme tři veky. Ty opět necháme na plechu ještě 20 minut ležet.
5
Troubu mezitím předehřejeme na 190 stupňů. Láďa Hruška doporučuje před vložením, ještě veky potřít olivovým olejem. Pečeme cca dvacet minut.
Zařazení: Přílohy Ostatní

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.