Domácí hambáč

Hodnocení:

Moje:

40 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      ks houska
    • máslo
    • 1
      sklenice majonéza
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks hlávkový salát
    • 4
      ks plátkový sýr
    • 4
      ks anglická slanina
    • čerstvá zelenina podle chuti :)
    • kečup nebo tatarka :)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vaříme tenhle domácí hamburger s přítelem a moc nám chutná.
2
1. Nakrájíme si jednu větší cibuli nadrobno, kterou smícháme s mletým masem, které následně osolíme a opepříme. Maso vytvarujeme v placky, které necháme 5 minut v pokojové teplotě. Mezitím si rozkrojíme bulky a namažeme je máslem. Nakrájíme druhou větší cibuli a rajčátka na kolečka.
3
2. Maso vložíme na rozpálenou pánev a smažíme z obou stran dozlatova. Jestliže se nám nebudou zdát dodělané, můžeme je dát do trouby, ve které si budeme péct hranolky. :) Na rozehřátou pánev vložíme bulky namazané máslem stranou dolů a smažíme je, dokud nevypadají křupavě. Poté si osmažíme cibulku zároveň se slaninou.
4
3. Hotové bulky potřeme majonézou (zvrchu i zespoda), kečupem nebo tatarkou, vložíme maso, na maso plátkový sýr, poté rajče, osmaženou cibuli se slaninou, list hlávkového salátu a nakonec bulkou potřenou majonézou.
5
Nejvhodnější přílohou jsou hranolky.
6
Přeji dobrou chuť. :)
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Odpovědi
    Odpovědi |

    13. 3. 2014 18:13

    Milá paní Šafářová. No a co že je to tu několikrát. Já jsem ten hambáč dělal a je to výborné.A stupidní to není je to vtipné a pěkné. :-)

  • Karolina.Š
    Karolina.Š |

    10. 11. 2013 10:34

    Dobrý den. Ano jsou to McCain hranolky :) Žádné hranolky nemají takovou skvělou chuť, jako tyhle. :) Sice jsou trochu drahé, ale jednou za čas neuškodí :). Přeji pěkný den. :-[

  • Sun
    Sun |

    30. 10. 2013 13:55

    Dávám palec nahoru za krásné hranolky. Někdy mě děsí, co donesou v restauracích k hamburgerům. Nejsou to McCain? Od té doby, co jsem je měla poprvé, už nechci jiné! A pečené v troubě jsou prostě božské. Ani brambory nemají tak skvělou a poctivou chuť, jako tyhle hranolky :)

  • Aneta
    Aneta |

    7. 10. 2013 12:40

    Slecno Aneto, na zdejsich "kucharskych" strankach najdete kolikrat takove nesmysly, ze nad nimi zustava rozum stat i pouhemu nadsenci pro obcasne vareni. Treba menu na tento tyden je dost hladove :'( .

  • Lucie Kadera
    Lucie Kadera |

    6. 10. 2013 21:50

    Pani/Slecno Karolino ja jsem Vas nenarkla z toho ze jste neco okoukala, ja jsem jenom projevila udiv nad tim ze by nekomu chutnal hamburger s maslem. Ale sto lidi sto chuti.

  • Karolina.Š
    Karolina.Š |

    4. 10. 2013 13:10

    Slečno/Paní Lucie, másla tam je jen malinko. Recept jsem nikde neokoukala :) Je to podle naší fantazie a kdo nevyzkoušel, tak neví :)

  • Lucie Kadera
    Lucie Kadera |

    4. 10. 2013 11:02

    recept na hamburger jak ho ma kdo rad proc ne, ale necekala bych ze ji nekdo hamburger s maslem =-O

  • Šarajová
    Šarajová |

    3. 10. 2013 07:19

    Tento recept jste i mohl přečíst už dávno, je tu několikrát, jen nemá tak stupidní jméno.

  • 1Oldřich1
    1Oldřich1 |

    2. 10. 2013 13:05

    Tento recept,jsem si hned přečetl, zaběhl do obchodu,koupil potřebné suroviny a musím říct že je to výborný recept! 8-)