Autor:

Domácí chleba v zahraničí

Střední
Na jeden bochník
Polohrubá mouka
v zahraničí klidně i hladkou
1 ml
Sůl 1/2 lžička
Cukr 1/2 lžička
Kmín 1/2 lžíce
Ocet
vinný nebrat
1/2 lžíce
Droždí 40 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Kvasnice rozmícháme s cukrem ve vlažné vodě a počkáme, až trochu vyrazí (5-10 minut). Mezitím dáme do mísy na zadělávání všechny ostatní suroviny. Když kvasnice „ožijí“, přidáme je do mísy a hněteme těsto. Když je těsto příliš suché, přidáme trochu vody. Je ale nutno vypracovat hutné těsto, které se nebude lepit. Těsto zpracováváme dost dlouho (min. 10 min, ale raději déle) a potom ho uložíme v misce přikryté utěrkou na chladné místo na vykynutí. Stačí dvě hodiny, ale nevadí, když těsto necháme přes noc. Potom těsto dáme na vál a znovu lehce zpracujeme. Na plech dáme papír na pečení a ne něm vytvarujeme bochník. Je třeba do něho udělat alespoň jeden zářez (více není na škodu), jinak chleba při pečení praskne. Bochník důkladně pomažeme vodou. Můžeme chleba poprášit moukou a „šmrncnout“ přes něj mokrou peroutkou, vypadá to hezky. Chleba vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 1 hodinu. Je dobré dát do trouby misku s vodou, aby udržela vlhkost. Po vyjmutí chleba znovu pomažeme vodou a necháme vychladnout. Je dobré ho nakonec (vychladlý) zabalit do papírové utěrky, vydrží potom poživatelný cca 5 dnů.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Hráškovo-parmazánové suflé Neodolatelné recepty z jarní zeleniny Články z

Komentáře k receptu: Domácí chleba v zahraničí

Komentáře

  1. Daniella O.   04.06.2010 | 22:02 | reagovat |

    Milo, nevim ,kde momentalne zijes ale nedavno jsem dostala bezkonkurencni recept na domaci chleb... Je proste uzasny a dekuji autorce, jsem v USA klidne ti receptik preposlu, autorce by to urcite nevadilo, je bajecna.....

  2. mila ondruskova   04.06.2010 | 0:37 | reagovat |

    Take ziji v cizine a pecu chleba uz dlouho, posledni roky v pekarne. Nejdrive jsem sla do knihovny a precetla si par knizek o peceni chleba. Ve " zdrave vyzive "jsem koupila zitnou mouku a zkousela ruzne pomery. Pak pomoci internetu jsem ziskala adresy, kde se daji koupit ruzne specialni mouky. Nas nejoblibenejsi pomer ma vice soli, kminu i octa nez tento recept.

  3. Máří   27.12.2007 | 9:25 | reagovat |

    Pro misa srubarova: na půl kg mouky dejte buď 5 g (polovinu sáčku) sušených kvasnic nebo 40 g (1 kostka) čerstvých kvasnic.

  4. misa srubarova   25.12.2007 | 20:48 | reagovat |

    Mela bych dotaz k tem kvasnicim. dovezla jsem si z ceska instantni drozdi, jsou to male sacky - 10 gramu. vzadu na sacku je napsano - obsah 10 g sacku staci na cca 1 kg mouky. takze bych do pul kila mela dat pulku jednoho, nebo 4 cele = 40 gramu, jak se pise v receptu? jeste jsem z toho drozdi nepekla nic, tak nevim, poradte prosim nekdo, kdo s tim mate zkusenosti, chtela bych recept vyzkouset. Predem dekuju

  5. Viktor   16.12.2007 | 21:07 | reagovat |

    No asi tolik vody, asi byla spravna tuhost testa :o) Zrovna to zkousim, me spise neni jasne jakou mouku, mela by to byt asi zitna ze? Tu jsem ale zatim nesehnal, v Anglii je bezna Plaim Flour, to bude asi psenicka ze? Tak to zkousim s ni..uvidime

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web