Autor:

Dobré a zvláštní ořechy

Střední
Ingredience
Ořechy 75 g
Strouhanka
Prosátá
75 g
Moučkový cukr 200 g
Bílek 3 ks
Kakao 1 lžička
Amonium
Na špičku nože - cukrářské droždí, koupíme v drogerii
 
Kávový krém
Voda 5 lžíce
Cukr 3 lžíce
Máslo 100 g
Mletá káva 1 lžička
Plech
Tuk  
Strouhanka  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Vše (včetně celých bílků) vložíme do hrnce a za stálého míchání ohříváme na plotně, až máme mírně tekutou kaši. Na vymazaný plech vysypaný strouhankou (nebo pečící papír) klademe lžičkou malé kopečky těsta - velmi mírně se roztečou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi na 160 °C, až jsou pečené zespoda. Nesmíme je vysušit, musí zůstat i po upečení měkké. Uložíme v suchu.

Tak týden před Vánocemi slepujeme kávovým krémem. Na krém svaříme vodu s cukrem, přidáme kávu, necháme vychladnout a pak mírně vlažné přiléváme tenkým pramínkem do našlehaného másla. Pokud vám vadí kávová sedlina, můžete použít instantní kávu - pak stačí půl lžičky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3+
3.5 2 5 1
Reklama
Mák Makové variace - už jste ochutnali makovou zmrzlinu? Články z

Komentáře k receptu: Dobré a zvláštní ořechy

Komentáře

  1. Hela -   17.11.2007 | 14:47 | reagovat |

    Asi nerozumím na co se ptáte, Marcelo. Recept začíná větou : Vše, včetně celých bílků vložíme do hrnce... a v komentářích je dále upřesněno, že se opravdu nešlehá sníh. Já nevím, jak srozumitelněji napsat, že všechno sesypeme dohromady, zamícháme a dáme na plotnu.

  2. marcela otahalova   17.11.2007 | 10:52 | reagovat |

    a kdy se tam pridavaji ty billky a nebo snih zteh bilku dikza radu

  3. Hela -   09.11.2007 | 9:56 | reagovat |

    I vy šprýmaři! Ořechy je myšleno nastrouhané (omlouvám se za neobjasnění v receptu) a bílky se myslí nenašlehané, tedy né sníh. A až si to upečete, tak zjistíte, že tam mělo být v závěru připsáno: A pečeme rovnou z několika dávek.

  4. Jaňule H.   08.11.2007 | 15:40 | reagovat |

    Předpokládám, že pojmem celé bílky autorka myslí prostě bílky, nikoli sníh z bílků

  5. Karel Prokopič   08.11.2007 | 13:13 | reagovat |

    Abychom měli "mírně tekutou kaši", musíme ty ořechy rozemlít nebo rozdrtit. Nebo se mýlím, Helo? A jak vypadá "celý" bílek? Mně se vždycky rozteče...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web