Delikátní clafoutis

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 65
      g hladká mouka
    • 0,3
      lžička sůl
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 180
      ml mléko
    • 0,5
      lžička vanilková esence (nebo 1/2 sáčku vanilkového cukru)
    • 400
      g třešně
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce moučkový cukr (na obalení třešní)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Z mouky, soli, vajec, cukru, mléka a vanilky ušlehejte těstíčko, ručně nebo v robotu. V ohnivzdorné formě nechte na sporáku rozpustit máslo, přidejte třešně, nechte je v něm obalit, 2 až 3 minuty, pak posypte cukrem, promíchejte a nechte zesirupovatět (asi 1 minutu). K třešním vlijte těstíčko, dejte do trouby a pečte zhruba 15 až 20 minut, až clafoutis zezlátne a vyběhne. Podávejte ihned, lehce pocukrované.
Zařazení: Moučníky Buchty Dezerty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.