Autor:

Cukety s květákem

Střední
2 sklenice o obsahu 750 ml:
Květák 650 g
Cuketa 300 g
Bílý vinný ocet 500 ml
Cukr 1 lžička
Pepř mletý
v celku
1/2 lžička
Koriandr 4 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Květák omyjeme, zbavíme nečistot, necháme okapat a rozebereme na malé růžičky. Cukety omyjeme, odkrojíme špičky, nakrájíme na stejně velké kousky. Vodu svaříme s octem, solí, cukrem a koriandrem.

Napřed vložíme do nálevu květák a asi 4 minuty blanšírujeme, potom přidáme cukety a blanšírujeme ještě 1 minutu. Zeleninu vybereme a naplníme do sklenic. Nálev necháme ještě jednou přejít varem a nalijeme na zeleninu. Důkladně zavíčkujeme. Před podáváním necháme nejméně 1 týden uležet.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Sezona jarních dobrot Sezóna jarních dobrot: Využijte čerstvou zeleninu, bylinky a mladé maso Články z

Komentáře k receptu: Cukety s květákem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web