Cuketové knedlíky

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g cuketa
    • 250
      g hrubá mouka
    • 5
      ks rohlík
    • 2
      ks vejce
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané cukety nastrouháme nahrubo, přidáme mouku, vejce, sůl, propracujeme a přidáme na kostičky nakrájené rohlíky. Na silně pomoučněný vál tvarujeme knedlíkové šišky a vkládáme do vroucí osolené vody. Vaříme 20 minut.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Komentáře k receptu

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    5. 8. 2008 13:52

    Tak to jsem ráda,že chutnal a Hedviko,s tou mrkví to musí být úžasné.Letos ještě nemám cuketu,ale její využití se čí dál víc rozšiřuje.Laďko,já doufám,že to příště taky vyzkoušíme s tou mrkví,to musí být krása na stole!Zeleno-oranžový knedlík!

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    5. 8. 2008 11:02

    Dnes ho vařím k obědu,už jsem ochutnala a je výýbornýý :-))Cukety mám letos mraky,tak hledám kdejaké využití.Ještě nějaké masíčko a rodinka bude nadšená Jani,šup do oblíbených :-))))laďka jo a za 1

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    29. 3. 2007 09:02

    tento knedlík se dá opravdu použít úplně ke všemu,k čemu se knedlík podává.Přeji všem dobrou chuť.Autorka receptu

  • Jozef T.
    Jozef T. |

    28. 3. 2007 00:24

    Dakujem.

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    27. 3. 2007 13:27

    A ještě lepší nápad než mistr kuchař jste měla Hedviko Vy,že jste se s námi o ten jeho podělila.Knedlíky vařím často,při nejbližšší příležitosti vyzkouším s mrkví.Dík.

  • Evangelina Ciprová
    Evangelina Ciprová |

    27. 3. 2007 01:03

    Vypadá to velice zajímavě. Já moc kendlíky nedělám, i když je umím dobhře. Ale prostě o ně nestojíme. Ovšem tyhle rozhodně zkusím.Děkuji.

  • Hedvika
    Hedvika |

    26. 3. 2007 20:24

    U nás se také v sezóně cuket vaří "zelený knedlíky" a návštěvy nestačí koukat.:-))Ale běžně do jakýchkoliv kouskových knedlíků nastrouhám najemno mrkev a ony tam pak jsou takové jemné oranžové nitky,chuť to neovlivní,vypadá to krásně a já tvrdím,že povyšuji obyčejný český knedlík na světovou úroveň:-))Myslím,že jsem to pochytila někde v Apetitu od nějakého Mistra kuchaře:-))Fakt dobrý nápad.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    26. 3. 2007 18:05

    Jozefe, podle mne všude tam, kde byste použil klasický bramborový knedlík :-))

  • Jozef T.
    Jozef T. |

    26. 3. 2007 15:04

    Zaujímalo by ma, k comu sa dá takýto "zeleninový" knedlík pouzit. Dakujem.