Autor:

Cottage Pie

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Mleté maso - vepřové 1 kg
Brambory
dle množsví masa
1 kg
Rajčata
Větší
5 ks
Nakládaná kukuřice
Bonduele
1 plechovka
Cibule
Větší
1 ks
Máslo
k bramborům
3 lžíce
Mléko
+/-
300 ml
Koření
Mořská sůl 1 špetka
Pepř celý 1 špetka
Majoránka 1 špetka
Nové koření mleté 1 špetka
Kmín 4 špetka
Olivový olej
Pod cibulku
2 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Brambory oškrábeme, dáme do hrnce (přidáme sůl a kmín) a vaříme, dokud nezměknou. Až budou brambory hotové, uděláme z nich kaši, do které dáme mléko a máslo.
Mezitím, než se nám brambory udělají, si cibulku nakrájíme nadrobno, dáme na pánev nebo hrnec a zpěníme. K cibulce přidáme sůl, pepř majoránku, nové koření a kmín. Pak k ní přihodíme mleté maso, které restujeme, dokud není zcela hotové, pak ochutnáme - dle potřeby dochutíme!
Maso, které jsme udělali, dáme do zapékací mísy bez šťávy (oleje) - přecedíme. Na toto maso naklademe rajčata nakrájená na kolečka a zasypeme ho kukuřicí. Nakonec připravenou bramborovou kaši roztíráme na maso s rajčaty a kukuřicí.
Až je maso zcela schované pod bramborovou kaší, vložíme takto vytvořený pokrm do trouby (nezakrývat) na 220°C na 30-40 minut - dokud brambory neudǎlají zlatavou krustu.
Pak je pokrm zcela připraven k servírování.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Odpalované pusinky s pomerančovým krémem Kouzelné plody citrusů Články z

Komentáře k receptu: Cottage Pie

Komentáře

  1. Monika   08.12.2015 | 10:16 | reagovat |

    Recept je to dobrý, ale v UK a Irsku, odkud tento recept pochází, by tam rozhodně vynechali ten kmín, jak už bylo zmíněno, a to i v mase. Oni v podstatě kmín nepoužívají vůbec, což já konkrétně při mém pobytu uvítala 8-) Ale neberte mě až zas tak smrtelně vážně, já k tomuto koření mám od dětství osobní averzi a snesu pouze na huse nebo kachně ( tam se to bez toho neobejde, ale v Čechách jsou lidé zvyklí ho prostě cpát všude :-)) )

    Cottage pie je výborný.

  2. Iris   20.09.2014 | 18:11 | reagovat |

    No tak to vyzkouším a přidám obojí zeleninu - mrkev i rajčata. A možná nastrouhám i trošku celeru. Ten (strakám do všech jídel pro děcka, aby měly živiny. Celer se mi odmění výtečnou chutí jídla... <:-) :-P

  3. Lenka   25.05.2014 | 13:11 | reagovat |

    Kmín do bramborový kaše asi ne, co? :-!

  4. Kristýna   20.12.2013 | 12:40 | reagovat |

    Dávám místo rajčat mrkev a dochucuji mleté maso ještě česnekem či podle momentální chuti různým mix kořením. Moje oblíbené Irské jídlo.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web