Autor:

Copánek krásné slečny

Snadné
Ingredience
Vepřové kotlety 100 g
Kuřecí prsa 100 g
Hovězí svíčková 100 g
Cibule 1 ks
Česnek 3 stroužek
Minutková šťáva  
Sojová omáčka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Máme před sebou krásné tři kusy masa, které si naklepeme a okořeníme steakovým kořením. Připravíme si špičatou špejli, na kterou napíchneme všechny tři tyto nádhery a to hodně blízko k sobě tak, aby se mohl začít plést cop. Dopleteme cop a opět ho spíchneme špejlí a dáme na rozpálený olej. Zprudka orestujeme a přidáme cibuli a česnek, opět jemně orestujeme. Zalijeme troškou minutkové šťávy a dochutíme sójovkou podle chuti.

Podáváme zbavené špejlí a nejlépe s různě upravenou rýží nebo bramborami.

Pokud se vám stane to, že je maso syrové, tak ho nechte ještě chvilku podusit v připravené šťávě - maso potom získá ještě intenzivnější chuť.

HESLO: jednoduché, chutné, ohromující.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
3
3 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 1x)
Krůtí tandoori Recept na víkend: Vůně orientu Články z

Komentáře k receptu: Copánek krásné slečny

Komentáře

  1. Anonym   09.10.2007 | 14:04 | reagovat | závadný

    Tak toto by mě opravdu zajímalo. Strašně se mi to líbí, ale vážně si nedovedu představit to pletení. Jana

  2. Jitka Malinová   31.10.2006 | 11:51 | reagovat | závadný

    Paní Ivano, recept na minutkovou šťávu najdete v receptech, je též od p. Martina.

  3. Ivana Přikrylová   30.10.2006 | 14:40 | reagovat | závadný

    Martine, jen je škoda že ve všech svých receptech si usnadňujete práci a používáte průmyslově vyráběnou "minutkovou šťávu" ve které je určitě spousta konzervačních látek a "éček", což není zrovna nejzdravější.

  4. martin jirout   27.10.2006 | 15:15 | reagovat | závadný

    ano přesně jak uvedla paní Jitka nejsou tam napsané plátky ale kusy, pod kterými si můžete představit i pruhy.... jedna porce opravdu váží 300 g.... maso je hotovo ve stejnou dobu i když použijete panenku ....špejle samozřejmě použít nemusíte jde jen o to abyste zbytečně neztratili efekt z copu....maso se samozřejmě může naložit ale poté bych doporučil upravovat spíše na grilu (vodním grilu) ale proti briketám taky nic nemám ale jelikož se blíží zima tak je to nejlepším řešením

  5. Jitka Malinová   27.10.2006 | 10:52 | reagovat | závadný

    Tam není napsáno, že jsou to plátky, jen kousky, takže si můžete nakrájet pruhy, které pujdou plést. Já bych to asi před pletením naložila, aby bylo maso křehčí. Vyzkouším při nějaké slavnostní příležitosti.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web