Autor:

Čokoládové kostky

Střední
Ingredience
Máslo 100 g
Žloutek 4 ks
Moučkový cukr 100 g
Voda 4 lžíce
Hrubá mouka 60 g
Hrubá krupice 1 lžíce
Ořechy 60 g
Kakao 4 lžíce
Citronová kůra  
Na spojení
Čokoládový krém  
Čokoládová poleva  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Cukroví

Ušleháme máslo s cukrem, postupně zašleháváme žloutky a vlažnou vodu.
Zvlášť smícháme hrubou mouku s hrubou krupicí, ořechy, kakaem, citronovou kůrou. Ušleháme sníh ze 4 bílků a postupně jej s moukovou směsí střídavě zamícháme do ušehaného základu.
Upečeme na vymazaném a vysypaném plechu. Po vychladnutí překrojíme na polovinu a obě poloviny spojíme čokoládovým krémem.
Dáme ztuhnout do ledničky. Nakrájíme malé kostky, napichujeme je špejlí a namáčíme do čokoládové polevy, pokládáme na špejle na plechu (aby se nám nepřilepily na plech) a nahoru dáme půlku mandle, nebo želé, příp. ořech.
Je to moc dobré a především je dělám o Vánocích. Je to pochoutka pro ty, kteří mají rádi všechno cukroví „tmavé“.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.17 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 6x)
Reklama
Bryndzové pirohy Vyzkoušejte speciality ze slovenské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Čokoládové kostky

Komentáře

  1. jana h   14.12.2009 | 3:09 | reagovat | závadný

    tak to s tim pecicim papirem jsem vyzkousela a prilepily se totalne a beznadejne... ale mozna je tady v usa jiny pecici papir :)

  2. Květa   28.11.2005 | 13:38 | reagovat | závadný

    Mám malou radu: aby se nám cukroví máčené v čokoládě nelepilo na plech, pokládám ho na plech vyložený pečícím papírem. Po zchladnutí ho lze dobře sejmout.

  3. wendy   23.08.2005 | 17:13 | reagovat | závadný

    Mockrát dík,určitě to zkusím

  4. Jana z VM   18.08.2005 | 7:11 | reagovat | závadný

    Můžete udělat jednoduchý čokoládový krém - našlehat máslo s cukrem, přidat kakao (nebo rozpuštěnou čokoládu, příp. čokoládovou polevu) a trochu vřelého mléka, které krém zjemní. Pokud budete chtít lepší krém - šlehám ve vodní lázni 3 celá vejce s 12 dkg cukru krupice a 3 dkg kakaa asi 10 minut (voda musí být studená a zahřívá se při šlehání, až vře, musí se zltumit). Dám tento základ vychladnout, našlehám máslo - na toto množství tak 2 - 3 másla (proto ten základ dělat asi z poloviční dávky) a tento základ zašlehávám do másla. Přidám trochu rumu. Tento krém dělám většinou, když peču větší množství rolád, řezů nebo jiného cukroví.

  5. wendy   17.08.2005 | 19:53 | reagovat | závadný

    Mám dotaz k receptu, co za čokoládový krém to má zhruba být? Děkuju

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web