Čokoládová roláda s mascarpone

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hořká čokoláda 70% kakaa
    • 60
      ml voda horká
    • 1
      lžička káva instantní
    • 4
      bílek
    • 4
      ks žloutek
    • 170
      g cukr krystal
    • 300
      ml mascarpone
    • 150
      g maliny nebo jahody

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejeme troubu na 160 °C. Menší pekáč asi o velikosti 25 × 35 cm vymažeme máslem a následně vyložíme pečicím papírem tak, aby na delších stránách přesahoval o 5 cm.
2
Žloutky šleháme se 70 g cukru mixérem dohladka asi 5 minut. Čokoládu, vodu a instantní kávu dáme do misky a 3 minuty rozpouštíme v mikrovlnné troubě nastavené na střední výkon (650 W). Roztavenou čokoládu umícháme dohladka.
3
Žloutky s cukrem vmícháme do teplé čokolády. Bílky ušleháme na sníh s vmícháme do čokoládové směsi.
4
Připravenou hmotu rozetřeme na pekáč a pečeme v troubě 25-30 minut.
5
Mezitím si připravíme kus papíru o stejné velikosti jako papír v pekáči. Posypeme ho rovnoměrně zbylým cukrem. Sem vyklopíme upečený plát, sloupněme z něj jemně vrchní papír a necháme zchladnout.
6
Mascarpone necháme chvíli stát při pokojové teplotě, pak pečlivě rozmícháme lžicí, rozetřeme na čokoládový plát, posypte ovocem a zarolujeme pomocí papíru. Dáme vychladit do ledničky alespoň na 30 minut a podáváme.
7
zdroj: billa recepty
Zařazení: Moučníky Zákusky

Komentáře k receptu

  • Míša mikklik
    Míša mikklik |

    16. 2. 2010 08:49

    Čtu dobře, že do těsta nepříjde mouka ani kypřící prášek? Asi stačí to kakao v čokoládě, že?

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    15. 2. 2010 12:15

    Omlouvám se, už tady je, díky.

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    15. 2. 2010 11:56

    Kdepak máme receptík?