Cizrnovo-tuňákový salát

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
6
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g cizrna
    • 2
      plechovka tuňák - ve vlastní šťávě
    • 4
      ks rajčata
    • 1
      kelímek sýr cottage
    • pažitka
    • 1
      ks červená cibule

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Den předem si odvážíme 250 gramů cizrny a necháme přes noc namočené ve vodě. Alespoň jednou vodu slijeme a dolijeme novou.
2
Druhý den opět slijeme vodu z cizrny, dolijeme čistou vodou a dáme vařit přibližně na 30-45 minut, dokud nezměkne.
3
Mezitím si očistíme červenou cibuli a nakrájíme na kostky. Rajčata omyjeme a také nakrájíme na stejně velké kostičky. Pažitku nasekáme na jemno.
4
Připravenou zeleninu s bylinkami umístíme do mísy, přidáme dvě plechovky tuňáka ve vlastní šťávě a jeden kelímek cottage sýru. Salát zamícháme.
5
Z uvařené cizrny slijeme vodu, propláchneme ji a přidáme do připraveného salátu.
6
Celý salát zamícháme a můžeme podávat.
7
Poznámka: Tuňák je dostatečně slaný, takže není zapotřebí salát dosolovat. Podáváme s pečivem nebo jako dietní večeři.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.