Autor:

Císařská bábovka

Střední
Ingredience
Hladká mouka
Nebo polohrubá
300 g
Cukr krupice 200 g
Vejce 6 ks
Máslo 300 g
Moučkový cukr 60 g
Vanilkový cukr 1 ks
Hnědý rum 2 lžíce
Strouhané ořechy 60 g
Čokoláda 60 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme pískový cukr. Máslo, moučkový a vanilkový cukr vyšleháme do pěny, po částech zašleháme žloutky, přidáme rum, oříšky, čokoládu a lehce sníh z bílků a mouku.

Dáme do vymazané a vysypané formy a pečeme pomalu při teplotě asi 150-160 °C. Troubu necháme malinko pootevřenou, aby bábovka při pečení nepraskla. Prochladlou bábovku pocukrujeme.

<BR>Množství těsta je na velkou formu, na menší bude stačit poloviční dávka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Hruškový závin z taženého těsta Tažený závin krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Císařská bábovka

Komentáře

  1. Petra H.   01.04.2007 | 19:56 | reagovat |

    Je výborna, sice se peče o něco déle, ale stojí to za to.

  2. Hanka Jahodková   06.03.2007 | 10:18 | reagovat |

    Pekla jsem ji přes hodinu a nebyla upečena, navrchu chrumkavá a pod tím padlá a nedopečená, snědl jí pes a prasata. Okrem toho musela jsem jí dat do dvoch forem a ješte z nich vytekala, no fakt úžasné, manžel a mamka ma uěšili, že mne mají jsejnak rádi, snaha byla

  3. Anka Vavakova   26.11.2006 | 23:00 | reagovat |

    Trosku som ju vylepsila tak ze som dala menej tuku len 200 g a zamenila som ho za smotanu, tiez som pridala cernice alebo zavarane maliny , mandle a oriesky som vynechala lebo som nemala. Potom napisem ako sa podarila...

  4. Lucie B.   05.11.2005 | 20:54 | reagovat |

    Zkusili jsme, je výborná, pečeno hodinu v plynové troubě na sporo. Možná by tam mohla být ještě o pár minut déle...Jinak nemá chybu.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web