Cikánský řízek

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      vepřové kotlety
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 100
      g slanina prorostlá
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce kečup - jemný
    • 3
      lžíce bílé víno
    • 0,1
      l vepřový vývar (1/8)
    • 0,3
      l zakysaná smetana
    • 2
      ks zelená paprika
    • 2
      ks pálivá paprika
    • 100
      g žampiony

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso obalíme ve směsi koření a mouky.
2
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi orestujeme slaninu s masem. Na zbylém výpeku orestujeme cibuli, přidáme kečup, bílé víno, vývar a smetanu.
3
Zpět vložíme řízky se slaninou a dusíme při nízké teplotě, občas obrátíme. Papriku nakrájíme na nudličky, houby na plátky, rozložíme na řízky a společně dusíme posledních deset minut před podáváním. Na závěr dochutíme.
4
Jako přílohu můžeme podávat brambory na půl uvařené ve slupce, necháme vychladnout, rozčtvrtíme a dáme do rozpáleného oleje a osmažíme.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    21. 4. 2016 20:59

    Opravte si filtr, jídla s moukou nejsou bezlepková.

  • Nizi
    Nizi |

    13. 7. 2012 13:58

    Vyborne . Jen si nesplette jemny kecup s ostrym :o) Pak to fakt pali..