Autor:

Cibulová marmeláda II.

Střední
Ingredience
Červená cibule
nakrájená na plátky
2 kg
Česnek
nakrájený na plátky
4 stroužek
Máslo 140 g
Olivový olej 2 lžíce
Hnědý cukr 140 g
Tymián
nebo 1 lžíce čerstvého
1 lžička
Chilli 1 špetka
Červené víno 750 ml
Červený vinný ocet 350 ml
Portské víno
nebo dezertní víno - např.tokaj
200 ml
Sůl 1 lžička
Pepř drcený  

Postup přípravy:

Ohřát máslo a olivový olej, vložit do něj cibuli a česnek nakrájené na plátky, míchat, až se všechno promísí, chvilku dusit, posypat cukrem, pepřem, solí a tymiánem a chilli a na mírném ohni (oheň snížit na minimum) nepřikryté smažit 40-50 minut za občasného promíchání. Šťáva se odpaří a cibule postupně změkne a začne karamelizovat. Pak přilít víno, portské a ocet a vařit stále nezakryté na prudším ohni cca 1/2 hodiny.

Cibule má mít barvu mahagonu, tekutina se odpařením zredukuje zhruba na dvě třetiny. Vychladlou směsí naplnit zavařovací sklenice vymyté horkou vodou, není nutno zavařovat.

Vynikající příloha k masu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Cibulová marmeláda II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web