Chlebíčky z mléčného baru

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Tesal

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks brambory uvařené ve slupce
    • 8
      ks vařená vejce natvrdo
    • 1
      ks cibule střední
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      sklenice tatarská omáčka Helmmans´s - 250ml
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks bílá veka nakrájená
    • 300
      g šunka vepřová nebo debrecínka
    • 1
      sklenice nakládané okurky
    • 1
      ks kapie

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici, tatarku, osolíme a opepříme, promícháme. Veku nakrájíme na 1,5 až 2 sm silné plátky, pomažeme salátem.
2
Dávka salátu vyjde asi na jednu veku. Na jednu stranu chlebíčku stočíme do větrníku plátek salámu, na druhou stranu položíme plátek vařeného vejce, doprostřed 2 plátky sterilované okurky a 3 proužky kapie.
Zařazení: Chuťovky Ze šunky

Komentáře k receptu

  • Anna Čuprová
    Anna Čuprová |

    13. 4. 2009 11:06

    Výborná pomazánka, chlebíčky všem velmi chutnaly,dávám 1.

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    29. 3. 2008 22:55

    Přesně tento salát jsem dělala na velikonoce na chlebíčky.Dobrý.

  • Zuzka N.
    Zuzka N. |

    27. 3. 2008 15:01

    Včera jsem tuto pomazánku - salát dělala, jen jsem místo tatarky dala majolku (tatarka doma nebyla). Potřebovala jsem udělat něco na chlebíčky. Je to moc dobré. Suroviny jsou sice jako na trochu ošizený salát, ale tím, že se vše nastrouhá, vznikne lépe mazací hmota na chlebíčky, než klasický salát s bramborami na kostičky. Opravdu dobré.

  • Hela -
    Hela - |

    27. 3. 2008 11:19

    Ještě pro Annu ohledně vajec. Mám z jiného webu recept na Domácí vlašák - je zcela identický jako tento, ale zcela bez vajec... Takže je asi jedno kolik jich dáte dovnitř a kolik navrch - prostě kolik chcete obětovat.

  • Hela -
    Hela - |

    27. 3. 2008 10:55

    Pomazánka je velmi dobrá a přirovnání k bramborovému salátu nepatřičné. Podle mě, to co se strouhá a je jemné konzistence, je pomazánka. Pokud někdo strouhá salát je asi na něm, proč to nazývá salátem a co je pro něj pak pomazánka. Hned po vyzkoušení jsem tenhle recept poslala mailem své neteři, které zbylo po Velikonocích 60 obarvených vajec natvrdo. (Vloni tam totiž přišel hodovat pionýrský tábor - a letos nepřišli...)

  • Alena Tesařová
    Alena Tesařová |

    27. 3. 2008 07:33

    Omlouvám se za chybu v textu: do salátu přijde pouze 4 - 5 vajec, ostatní jsou na ozdobu.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    27. 3. 2008 07:29

    A aký je "klasický" zemiakový šalát ? Každý povie, že robí na Vianoce klasický, a predsa sú tie šaláty dosť rozdielne, kto je ako zvyknutý. Niekto bez vajec, niekto s veľa vajcami.

  • Jana
    Jana |

    26. 3. 2008 22:59

    Do klasickeho bramboroveho salatu se preci nedava tolik vajec.

  • Vladkka
    Vladkka |

    26. 3. 2008 11:59

    Není to tak trochu klasický bramborový salát ?

  • Anna Č.
    Anna Č. |

    26. 3. 2008 09:14

    8 vajíček je pouze do pomazánky nebo část je určena na ozdobu?Pomazánka může být velmi dobrá.

  • mia
    mia |

    26. 3. 2008 08:34

    takhle už dělám léta vajíčkovou pomazánku,je to opravdu moc moc dobré.těmi vařenými bramborami lze nastavit-odlehčit téměř každou pomazánku

  • Anonym
    Anonym |

    26. 3. 2008 07:07

    bramborový salát najemno bez uzeniny.

  • Jana
    Jana |

    25. 3. 2008 09:03

    Je to fantastická pomazánka. Doporučuji.