Autor:

Chlebíčky z mléčného baru

Snadné
Ingredience
Brambory
uvařené ve slupce
4 ks
Vařená vejce
natvrdo
8 ks
Cibule
střední
1 ks
Hořčice plnotučná 1 lžíce
Tatarská omáčka
Helmmans´s - 250ml
1 sklenice
Sůl 1 špetka
Bílá veka
nakrájená
1 ks
Šunka
vepřová nebo debrecínka
300 g
Nakládané okurky 1 sklenice
Kapie 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Ze šunky

Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici, tatarku, osolíme a opepříme, promícháme. Veku nakrájíme na 1,5 až 2 sm silné plátky, pomažeme salátem.

Dávka salátu vyjde asi na jednu veku. Na jednu stranu chlebíčku stočíme do větrníku plátek salámu, na druhou stranu položíme plátek vařeného vejce, doprostřed 2 plátky sterilované okurky a 3 proužky kapie.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Komentáře k receptu: Chlebíčky z mléčného baru

Komentáře

  1. Anna Čuprová   13.04.2009 | 11:06 | reagovat |

    Výborná pomazánka, chlebíčky všem velmi chutnaly,dávám 1.

  2. Iveta Janatová   29.03.2008 | 22:55 | reagovat |

    Přesně tento salát jsem dělala na velikonoce na chlebíčky.Dobrý.

  3. Zuzka N.   27.03.2008 | 15:01 | reagovat |

    Včera jsem tuto pomazánku - salát dělala, jen jsem místo tatarky dala majolku (tatarka doma nebyla). Potřebovala jsem udělat něco na chlebíčky. Je to moc dobré. Suroviny jsou sice jako na trochu ošizený salát, ale tím, že se vše nastrouhá, vznikne lépe mazací hmota na chlebíčky, než klasický salát s bramborami na kostičky. Opravdu dobré.

  4. Hela -   27.03.2008 | 11:19 | reagovat |

    Ještě pro Annu ohledně vajec. Mám z jiného webu recept na Domácí vlašák - je zcela identický jako tento, ale zcela bez vajec... Takže je asi jedno kolik jich dáte dovnitř a kolik navrch - prostě kolik chcete obětovat.

  5. Hela -   27.03.2008 | 10:55 | reagovat |

    Pomazánka je velmi dobrá a přirovnání k bramborovému salátu nepatřičné. Podle mě, to co se strouhá a je jemné konzistence, je pomazánka. Pokud někdo strouhá salát je asi na něm, proč to nazývá salátem a co je pro něj pak pomazánka. Hned po vyzkoušení jsem tenhle recept poslala mailem své neteři, které zbylo po Velikonocích 60 obarvených vajec natvrdo. (Vloni tam totiž přišel hodovat pionýrský tábor - a letos nepřišli...)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web