Chili

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg mleté maso - hovězí
    • 3
      lžíce olej
    • 0,5
      lžička pepř celý mletý
    • 0,5
      lžička oregáno
    • 1
      ks cibule velká
    • 4
      stroužek česnek
    • 1,5
      lžička římský kmín
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      hrnek zelená paprika
    • 4
      hrnek rajčata
    • 2
      lžíce mletá sladká paprika nebo mírné chili
    • 1
      lžička chilli pálivé
    • 1,5
      lžíce petrželová nať
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Ve velkém hrnci osmažte na 3 lžicích oleje 1 velkou, nadrobno nasekanou cibuli a 4 stroužky česneku.
2
2. Přidejte 1 kg hovězího masa, osmahněte dohněda.
3
3. Přisypte 3 hrnky na kousky nakrájených zelených paprik, orestujte.
4
4. Přidejte koření: 1/2 lžičky mletého černého pepře, 1/2 lžičky oregana, 1 bobkový list, 1,5 lžíce nasekané petrželové natě, 2 lžíce sladké papriky či mírného chili, 1 lžičku pálivého chili, 1,5 lžičky mletého římského kmínu.
5
5. Vše promíchejte a pár minut povařte.
6
6. Přidejte 4 hrnky oloupaných nasekaných rajčat a sůl. Ve verzi s fazolemi přidejte 1/4 kg uvařených červených fazolí.
7
7. Přikryjte hrnec, teplotu snižte na minimum a vařte - dlouho a pomalu. Občas promíchejte.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.