Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 80
      g lučina nebo mascarpone, ricotta či tvaroh
    • 1,5
      lžička zázvor oloupaný, nastrouhaný, cca
    • 1,5
      lžička česnek jemně nastrouhaný, cca
    • pepř mletý bílý
    • sůl
    • smetana ke šlehání , na vaření či mléko
    • bylinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do misky dáme lučinu, přidáme čerstvě nastrouhaný zázvor s česnekem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Podle toho, jakou chceme mít hustotu dipu, přidáváme smetanu. Před podáváním necháme dip v chladu proležet alespoň půl hodiny. Do dipu, pokud nemáme rádi pikantnější chutě, přidáváme zázvor s česnekem po troškách. Do dipu můžeme vmíchat i bylinky, například čerstvě posekanou petrželku nebo bazalku a tím udělat příjemnou obměnu.
2
Dip podáváme ke grilovanému, pečenému nebo smaženému masu či zelenině.
3
Pokud dip více rozředíme, můžeme ho použít jako zálivku zeleninových salátů.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Diana
    Diana |

    12. 2. 2017 07:52

    Perfektni¡!!!!!!!! Zadny majonezovy jed, kterym zabijite jidlo i sebe.

  • Jitka
    Jitka |

    10. 3. 2016 12:19

    Je perfektní <3

  • Jarmila
    Jarmila |

    7. 11. 2015 12:54

    Dokonalá zálivka, jinou už skoro ani nedělám a navíc je to prospěšná věc plná vitamínů :-* Dávám na saláty nebo jenom na rajský a taky ke smaženému květáku a do té přidávám ještě trochu měkkého tvarohu.

  • Tereza
    Tereza |

    23. 7. 2015 21:30

    Dělám ho teď hodně často a dneska byl k obalenému květáku místo tatarky. LUXUS!!!!!

  • Veronika
    Veronika |

    5. 6. 2015 18:49

    Je to taaaaaaaaak dobré, že by se to dalo jíst i samotné :-)) Na salátu to nemělo chybu a zítra bude smažený květák plus toto místo tatarky. Už se nemůžu dočkat!!

  • Miroslava Lachoutová
    Miroslava Lachoutová |

    27. 9. 2014 15:59

    Namíchala jsem vše tak jak je napsáno do stogramové lučiny. Bylo to neskutečně dobré a osvěžující. Vřele doporučuji a za sebe děkuji.