Autor:

Zázvorový dip

Snadné
Množství dle chuti
Zakysaná smetana  
Zázvor
- oloupaný, čerstvě nastrouhaný
 
Sůl  
Pepř mletý
- bílý
 
Posekané bylinky
- kopr, bazalka, petrželka...
 
Hořčice
- plnotučná, dijonská
 
Citronová kůra
a šťáva
 
Zázvorový dip

Postup přípravy:

Základem dipu je hustá zakysaná smetana, kterou ochutíme čerstvě nastrouhaným zázvorem (1-2 lžičky na kelímek, dle pikantnosti) a solí. Vše dobře promícháme a dáme do chladna alespoň na hodinu proležet.
Pokud chceme i jiné příchutě, pak už záleží na každém, co do dipu přidá. Dochutit se dá nejen hořčicí, ale i špetkou čerstvě nastrouhané citronové kůry (šťávy), bylinkami dle chuti nebo bílým pepřem.

Dip podáváme vychlazený, k pečenému, smaženému nebo grilovanému masu a zelenině. Využít ho můžeme i jako zálivku salátu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Rizoto s červenými krevetami Krémové rizoto krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Zázvorový dip

Komentáře

  1. Renda   06.06.2015 | 21:13 | reagovat |

    Boooooooziiiiii!!! Pikantni osvezujici <3

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web