Autor:

Červená řepa - sterilovaná

Snadné
Ingredience
Červená řepa
cca 9 -
10 kg
Nálev
Voda 4 l
Ocet 1 l
Cukr krupice 300 g
Cukerin
- tablety
50 ks
Sůl 150 g
Fenyklová semínka
- kdo nemá rád chuť fenyklu, může ho vynechat
1 lžička
Křen
- není nutný
 
Červená řepa - sterilovaná

Postup přípravy:

Řepu vybíráme stejně velkou, aby jsme měli všechnu uvařenou ve stejnou dobu. Lepší je menší, je jemnější, více sladká a červenější. Řepu řádně omyjeme. Kusy o velikosti tenisáku vaříme zhruba 35 minut. Pak ji necháme částečně zchladnout a oloupeme ji.

Ingredience na nálev dáme do většího hrnce a svaříme. Semínka fenyklu je dobré nechat v plátěném pytlíčku, aroma v nálevu zůstane a semínka pak nemusíme lovit.

Oloupanou řepu pokrájíme na hranolky nebo kostičky, které dáváme do čistých a suchých sklenic. Pokud máme řepu velkou jako pingpongové míčky, můžeme nechat vcelku a do sklenic je tak i naskládat. K řepě můžeme přidat na plátky pokrájený, očištěný křen dle chuti. Řepu zalijeme nálevem, sklenice dobře uzavřeme a sterilujeme buď 20 minut při 85 stupních nebo 8-10 minut od bodu varu v hrnci s vodou vyloženým utěrkou nebo ručníkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 38 x
1-
4.66 38 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 38x)

Komentáře k receptu: Červená řepa - sterilovaná

Komentáře

  1. Jonáková   27.08.2016 | 16:26 | reagovat | závadný

    Je výborná. Zavařuju pravidelně.

  2. Andrea   05.08.2016 | 10:26 | reagovat | závadný

    Tak už mám plnou zeleninovou bednu velkých sklenic a malou bedýnku od rajských, tech menších třídecových. Když jsem jí minule dělala, nevydrželi nám ani do jara, protože jediný kdo jí nejedl byl děda který řepu nesmí.

  3. Ivana Vránová   22.09.2015 | 12:39 | reagovat | závadný

    Řepu jsem dělala už víc než před měsícem a v sobotu jsem vezla pár skleniček mamce, která tenhle rok bohužel nic zavařovat nemohla. Jednu jsme hned otevřely a chutnala prý dokonce víc jak ta, kterou vždycky sama dělala a moc jí chválila. Tak děkuji za recept, pochvala od mamky je vždycky to nejvíc :)) .

  4. Eva   23.08.2015 | 17:36 | reagovat | závadný

    Vynikajici.

  5. Andrea   11.08.2015 | 18:37 | reagovat | závadný

    Ještě jsem chtěla dodat, že v nálevu bych fenykl určitě nevynechávala. Je v něm vynikající!!!!!!!!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web