Celozrnné mrkvové řezy

Střední
Ingredience
Prášek do pečiva 1 lžička
Skořice 1 lžička
Margarín 3 lžíce
Mandle
Sekané
1/2 šálek
Hnědý cukr 4 lžíce
Pomerančový džus 3 lžíce
Rozinky 3 lžíce
Celozrnná mouka
nebo směs oblíbené mouky - např. grahamová, pohanková...
170 g
Mrkvová šťáva
nastrouhané z jednoho citronu
170 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Smícháme mouku, prášek do pečiva a skořici. Do směsi přidáme margarín a dohladka vymícháme. Přidáme mandle, hnědý cukr a mrkev. Zamícháme. V malé misce smícháme citronovou šťávu a pomerančový džus.

Citronovo-pomerančovou šťávu vlijeme do mrkvového těsta, přidáme rozinky a dobře promícháme. Je-li těsto příliš tuhé, přidáme trochu vody. Pečeme na menším plechu při 170 °C asi 30 minut. Po vychladnutí můžeme polít polevou podle chuti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Bylinkový koláč Koláče z křehkého těsta - sladké i slané recepty Články z

Komentáře k receptu: Celozrnné mrkvové řezy

Komentáře

  1. Zdenka Matušková   09.11.2007 | 19:23 | reagovat | závadný

    Právě jsem si recept opsala, doufám ,že se povede.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web