Autor:

Cassislikér

Střední
Ingredience
Červený rybíz 250 g
Maliny 150 g
Anýz 1 ks
Máta 1 snítka
Kmín  
Vodka 0,7 l
Mandarinky
nebo 1/2 pomeranče
2 ks
Cukr
kandovaný (stačí krystal)
250 g

Postup přípravy:

Zařazení: Nápoje, Alkoholické

Rybíz umýt, odstopkovat a usušit. Rybíz, maliny, anýz, mátu, kmín, podélně rozkrojené mandarinky (i se šlupkou) a kandovaný cukr dáme do lahve a zalijeme vodkou.

Na chladném místě necháme stát 6 týdnů, potom přefiltrujeme a nalijeme do karafy. Ovoce se dá použít na dekoraci dezertů.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Cassislikér

Komentáře

  1. Marie Gazdová   28.07.2009 | 13:07 | reagovat |

    Návod na přípravu tohoto likéru tu bohužel zůstal bez povšimnutí, což je obrovská škoda. Je to asi tím, že název není běžně znám. Je to likér z černého rybízu který se hojně pije ve Francii a to v kombinaci se šampusem. Sama jsem jej podle tohoto návodu nepřipravovala, ale dělám jeho "moravskou" obdobu. Kdo umí višňovku, umí i cassis. Postup může zachovat stejný anebo se inspirovat zde. Věřím, že dle tohoto postupu bude ještě lahodnější. Troufněte si, nebudou litovat ani odpůrci černého rybízu.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web