Autor:

Buchta s pomazánkovým máslem

Střední
Korpus
Žloutek 5 ks
Moučkový cukr 250 g
Voda
horká
5 lžíce
Rostlinný olej 5 lžíce
Polohrubá mouka 250 g
Prášek do pečiva 3 balíček
Sníh z bílku 5 ks
Krém
Pomazánkové máslo 2 balení
Šlehačka 2 kelímek
Cukr 150 g
Ingredience
Marmeláda  
Dětské piškoty  
Káva
uvařená - silnější
500 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Upečeme piškot - ušleháme žloutky s cukrem, pomalu zašleháme vodu a olej. Pak zamícháme mouku s práškem a nakonec sníh.

Pečeme asi při 180 °C na pečícím papíře nebo na vymazaném a vysypaném plechu. Piškot je hotový, když odskočí od okrajů plechu. Vychladlý piškot potřeme pikantní marmeládou a poklademe piškoty, které namáčíme do uvařené kávy. Na piškoty rozetřeme krém.

Na krém ušleháme pomazánková másla, šlehačky a cukr - vše dohromady. Hotový moučník poprášíme kakaem a necháme vychladit.

Poznámka: piškot můžete udělat jakýkoliv oblíbený, tenhle uvádím jako příklad. Uvedené množství stačí na velký plech.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Hříbky na cibulce s topinkou Víkendové menu pro chalupáře Články z

Komentáře k receptu: Buchta s pomazánkovým máslem

Komentáře

  1. Jana z VM   19.02.2007 | 16:34 | reagovat | závadný

    Je to kapku jiné tiramisu po česku.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web