Autor:

Braunovy řízky s vekou

Střední
Ingredience
Bílé víno 0,125 l
Polohrubá mouka  
Máslo 30 g
Rostlinný olej 3 lžíce
Pepř mletý  
Sůl  
Rajčata 10 ks
Cibule 1 ks
Cukr  špetka
Smetana
Hustá
1/4 l

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Řízky naklepeme, obalíme v mouce a zprudka opečeme po obou stranách na polovině másla a oleje. Potom je osolíme, opepříme, zalijeme vínem a necháme dusit do měkka. Můžeme přidat i sklenku koňaku. Rajčata rozpůlíme, posolíme, opepříme a na každé přidáme na špičku nože cukr. Pak všechna rajčata osmažíme na zbytku oleje a másla, na kterém jsme zpěnili cibulku.

Rajčata klademe na tuk rozříznutou stranou a teprve po chvíli je opečeme i z druhé strany. Během pečení je ještě propichujeme vidličkou, aby šťáva lépe vytékala. Když šťáva zhoustne, odstavíme z ohně. Asi deset minut před podáváním znovu zahřejeme, zalejeme smetanou a docela malou chvilku ještě dusíme.

Hotové řízky klademe na servírovací mísu tak, že kolem masa naaranžujeme věnec z pečených rajčat. Nejdříve zalijeme maso šťávou z vína a potom opečená rajčata omáčkou ze smetany. Teprve na talíři vytvoří obě šťávy jídlo s neočekávanou chutí. Podáváme s vekou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Braunovy řízky s vekou

Komentáře

  1. Zuzana Bernátová   10.04.2006 | 19:30 | reagovat |

    Je to dosť zaujímavé ,určite to vyskúšam ,ďalší dobrý recept do zbierky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web