Braunovy řízky s vekou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,1
      l bílé víno
    • polohrubá mouka
    • 30
      g máslo
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • 10
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • cukr
    • 0,3
      l smetana Hustá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky naklepeme, obalíme v mouce a zprudka opečeme po obou stranách na polovině másla a oleje. Potom je osolíme, opepříme, zalijeme vínem a necháme dusit do měkka. Můžeme přidat i sklenku koňaku. Rajčata rozpůlíme, posolíme, opepříme a na každé přidáme na špičku nože cukr. Pak všechna rajčata osmažíme na zbytku oleje a másla, na kterém jsme zpěnili cibulku.
2
Rajčata klademe na tuk rozříznutou stranou a teprve po chvíli je opečeme i z druhé strany. Během pečení je ještě propichujeme vidličkou, aby šťáva lépe vytékala. Když šťáva zhoustne, odstavíme z ohně. Asi deset minut před podáváním znovu zahřejeme, zalejeme smetanou a docela malou chvilku ještě dusíme.
3
Hotové řízky klademe na servírovací mísu tak, že kolem masa naaranžujeme věnec z pečených rajčat. Nejdříve zalijeme maso šťávou z vína a potom opečená rajčata omáčkou ze smetany. Teprve na talíři vytvoří obě šťávy jídlo s neočekávanou chutí. Podáváme s vekou.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Zuzana Bernátová
    Zuzana Bernátová |

    10. 4. 2006 19:30

    Je to dosť zaujímavé ,určite to vyskúšam ,ďalší dobrý recept do zbierky.