Autor:

Braunovy řízky s vekou

Střední
Ingredience
Bílé víno 0,125 l
Polohrubá mouka  
Máslo 30 g
Rostlinný olej 3 lžíce
Pepř mletý  
Sůl  
Rajčata 10 ks
Cibule 1 ks
Cukr  špetka
Smetana
Hustá
1/4 l

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Řízky naklepeme, obalíme v mouce a zprudka opečeme po obou stranách na polovině másla a oleje. Potom je osolíme, opepříme, zalijeme vínem a necháme dusit do měkka. Můžeme přidat i sklenku koňaku. Rajčata rozpůlíme, posolíme, opepříme a na každé přidáme na špičku nože cukr. Pak všechna rajčata osmažíme na zbytku oleje a másla, na kterém jsme zpěnili cibulku.

Rajčata klademe na tuk rozříznutou stranou a teprve po chvíli je opečeme i z druhé strany. Během pečení je ještě propichujeme vidličkou, aby šťáva lépe vytékala. Když šťáva zhoustne, odstavíme z ohně. Asi deset minut před podáváním znovu zahřejeme, zalejeme smetanou a docela malou chvilku ještě dusíme.

Hotové řízky klademe na servírovací mísu tak, že kolem masa naaranžujeme věnec z pečených rajčat. Nejdříve zalijeme maso šťávou z vína a potom opečená rajčata omáčkou ze smetany. Teprve na talíři vytvoří obě šťávy jídlo s neočekávanou chutí. Podáváme s vekou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Ořechové menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Braunovy řízky s vekou

Komentáře

  1. Zuzana Bernátová   10.04.2006 | 19:30 | reagovat |

    Je to dosť zaujímavé ,určite to vyskúšam ,ďalší dobrý recept do zbierky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web