Brambory zapékané se sýrem pro děti

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
1
porce
neuvedeno
autor: Jarka O.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g brambory
    • 40
      g sýr
    • 1
      dl mléko
    • 20
      g máslo
    • 40
      g uzené maso libové nebo šunka
    • 1
      špetka sůl
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Syrové oloupané brambory nastrouháme na plátky, urovnáme do tukem vymazané zapékací misky, každou vrstvu posypeme strouhaným sýrem a nadrobno nakrájeným masem. Brambory vždy nepatrně osolíme (sýr už je slaný). Poslední vrstvu tvoří brambory. Vše zalijeme vařícím mlékem a poklademe kousíčky másla.
2
Pečeme dozlatova a podáváme se zeleninovým salátem, dušenou zeleninou nebo špenátem.

Komentáře k receptu

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    13. 10. 2008 18:07

    Pavle Chlupe - nebo Chlupová paní - podle komentáře nejde poznat - mletý bych nejedla ?, papriku nedávám do bramboráčku ? Asi se nám něco" seklo ?" Dělám něco podobného a protože je to pro dospělé !!!, tak dávám uzeninu - klobásu,uzené - co dům dal, jo a dosti cibule nakrájené na kolečka, pro děti bych udělala malou zapékací misku se zeleninou - dietní jídlo,a je to ! Nevidím nic složitého - můžete si recept přizpůsobit dle svého. Dávám 1, protože to znám , jen jsem nevěděla, že lze zalít vařícím mlékem.

  • Pavel Chlup
    Pavel Chlup |

    13. 10. 2008 17:48

    Hm, tak mletý mi tedy přijde rozhodně horší než šunka, to když už tak namlít doma, ale z obchodu bych mletý nejedla ani já natož to dát dítěti

  • Pavel Chlup
    Pavel Chlup |

    13. 10. 2008 17:47

    BLBEC CI

  • Pavel Chlup
    Pavel Chlup |

    13. 10. 2008 17:45

    JA DO BRAMBORACKU NEDAVAM PAPRIKU.............................................................................................

  • Petra
    Petra |

    30. 9. 2007 14:29

    Hm, tak mletý mi tedy přijde rozhodně horší než šunka, to když už tak namlít doma, ale z obchodu bych mletý nejedla ani já natož to dát dítěti

  • lucie novotna
    lucie novotna |

    30. 6. 2007 11:52

    Sunka by nevadila treba kureci ale ja bych osobne zvolila treba mlete maso

  • Zuzana Suketa
    Zuzana Suketa |

    7. 4. 2007 02:22

    Take bych vynechala uzeninu, ta by se detem nemela vubec davat. My to delame doma tak, ze uvarime oskrabane brambory v osolene vode, potom nakrajime na kolecka, na to dame napln (dospeli - osmazena anglicka slanina nakrajena na kosticky, deti - zelenina) posypeme syrem a zapeme v troube na 30 minut. Maslo, mleko a tuk na vymazani neni treba.

  • Jana Kozlová
    Jana Kozlová |

    10. 2. 2006 13:46

    pro děti než uzneina je lepší zelenina. A bude to výpadat lakavěji třeba mrkev -špenát-brokolice.